VIDEO | Bucureștiul, prima zi în scenariul roșu. Cum arată Capitala sub restricțiile COVID

4 luni in urmă 15


De azi, pentru 14 zile, Capitala este în scenariul roșu, cu restricții anti-COVID înăsprite și mască obligatorie peste tot în aer liber.


Pe 20 octombrie, școlile din București au rămas închise, restaurantele, barurile și cafenelele au avut obloanele trase, teatrele și cinematografele au păstrat lacătul pe uși. O stare de fapt valabilă 14 zile de acum încolo, ca urmare a trecerii Capitalei în scenariul roșu, din cauza creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus - 3,23 în ziua de marți.Locuri precum Centrul Vechi - furnicar înainte de pandemie și aglomerat chiar și criza COVID, în ciuda pericolului infectării - păreau în miezul zilei părăsite.


Străzile sunt în continuare pline, stațiile de autobuz ori metrou - aglomerate: viața merge înainte. Însă lumea poartă de acum mască de protecție, conform regulilor. De teama infectării, iar cei care nu cred în COVID, de teama amenzii. Între 500 și 2.5000 de lei e sancțiunea primită de persoanele care nu au mască în spații publice.


De altfel, oamenilor le este amintit în mai multe moduri să poarte masca ce-i poate feri de coronavirus.


Astăzi au fost trimise pe telefoanele mobile cel puțin două alerte de tip Ro-Alert prin care bucureștenii au fost avertizați în privința răspândirii accelerate a SARS-CoV-2 în Capitală.


Iar la metrou, obligativitatea portului măștii le este amintită călătorilor și prin stații, și de polițiștii și agenții de pază aflați în patrulare.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă