VIDEO Breaking News Incident de securitate în SUA, la Capitoliu: O mașină a forțat bariera și a rănit doi polițiști / Clădirea Congresului a fost închisă / Un polițist rănit a decedat -UPDATE

1 săptămână in urmă 2

Doi polițiști au fost răniți în apropierea Capitoliului din Washington, după ce au fost loviți de o mașină care a forțat intrarea în zona interzisă, a spus poliția, iar clădirea Congresului SUA a fost închisă, potrivit AFP și Reuters.

"Un suspect a fost arestat", a declarat poliția Capitoliului pe Twitter. Suspectul și ambii ofițeri au fost duși la spital, a spus poliția.

Șoferul mașinii este mort, au declarat mai multe ziare americane, în timp ce poliția a confirmat doar arestarea sa.

Clădirea Capitolului SUA și străzile înconjurătoare din Washington DC sunt blocate după ce poliția a avertizat cu privire la o „amenințare externă la adresa securității”, scrie și BBC.

Poliția Capitolului a declarat că un suspect se află în custodie după ce a raportat că cineva a „lovit cu un vehicul” doi ofițeri. Filmările din zona Capitoliului arată un vehicul care pare să se fi lovit într-o baricadă din jurul complexului.

Complexul Capitoliului fusese plasat sub protecție foarte înaltă după asaltul din 6 ianuarie, condus de protestatari pro-Trump.

Unele dintre barierele de protecție au fost îndepărtate recent, iar perimetrul de securitate s-a strâns în jurul Congresului.

Poliția Capitolului a intervenit „după ce a fost informată că cineva a condus un vehicul către doi ofițeri”.

Evenimentele au avut loc lângă un punct de control din partea Senatului.

Reprezentanții aleși ai Congresului sunt în vacanță parlamentară săptămâna aceasta, dar au fost prezenți unii membri ai echipelor lor, angajați ai Congresului și jurnaliști.

Un elicopter a aterizat o vreme pe esplanada de la poalele Capitoliei și apoi a plecat, conform imaginilor făcute publice de un jurnalist.

Capitoliul a fost pe 6 ianuarie scena unor fapte greu de crezut care au făcut înconjurul lumii, atunci când suporterii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce parlamentarii americani validau alegerea lui Joe Biden ca președinte.

Peste 370 de persoane au fost puse sub acuzare până în prezent în legătură cu insurecția din 6 ianuarie în timpul căreia protestatarii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul american în timp ce Congresul certifica rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Soldații din Garda Națională, desfășurați la Capitoliu din 6 ianuarie, s-au deplasat rapid, în formație, cu scuturile ridicate, în clădirile de birouri parlamentare din Capitoliu. Alții au luat poziții lângă punctele de control ale poliției care blochează drumul.

Poliția a înconjurat mai multe căi de acces din jurul sediului Congresului „din cauza unei amenințări externe”.

„Încă încercăm să aflăm ce s-a întâmplat”, a scris pe Twitter liderul republican din Senat, Mitch McConnell, mulțumind poliției.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă