VIDEO BREAKING Momentul in care Aleksei Navalnii a fost arestat de politia din Rusia la punctul de control al pasapoartelor

1 lună in urmă 16

Cel mai cunoscut opozant al presedintelui Vladimir Putin, Aleksei Navalnii, a fost retinut la punctul de control pasapoarte, la scurt timp dupa aterizarea avionului la Moscova, duminica, 18 ianuarie.

Avocata lui Navalnii a cerut sa il insoteasca, dar a fost refuzata. Nici sotiei nu i-a fost data permisiunea de a-l insoti, scrie Digi24.ro.

Navalnii a facut declaratii la aeroport, cerandu-si scuze ca au avut de suferit oamenii care au fost blocati din cauza masurilor adoptate de autoritati. "Este o dovada in plus ca lupta trebuie continuata", a spus opozantul lui Vladimir Putin. "Sunt fericit ca am ajuns, este ziua cea mai buna din ultimele luni. Aici e casa mea, nu ma tem", a declarat Navalnii.

In Moscow, @navalny is being detained just right now. Perhaps #Putin feels that he has nothing to lose - since he was the main suspect accused of poisoning his rival. pic.twitter.com/Em4fLazGuN

- Hanna Liubakova (@HannaLiubakova) January 17, 2021

Avionul companiei ruse Pobeda, la bordul caruia se afla Navalnii, urma sa ajunga pe aeroportul Vnukovo din Moscova, dar a fost redirectionat si a aterizat la Seremetievo.

La Vnukovo, politia a evacuat din terminalul aeroportului protestatarii care scandau numele lui Navalnii si "Rusia va fi libera!".


Задержание Aлексея pic.twitter.com/q3mq4VZgBG

- Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) January 17, 2021

Navalnii a decolat dupa-amiaza din Berlin, pentru a reveni in Rusia, desi autoritatile din tara sa au avertizat ca ar putea fi arestat la sosire.

Navalnii se afla in Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat dupa ce a fost otravit cu agent neurotoxic Noviciok.

Citeste si:

VIDEO UPDATE Alexei Navalnii a fost arestat dupa aterizarea la Moscova: "Sunt fericit ca am ajuns. Aici e casa mea". Politia rusa i-a retinut pe mai multi dintre sustinatorii adversarului lui Putin


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă