VIDEO Benny Benny Adegbuyi, probleme din cauza rasismul! Ce dezvăluia campionul român: „Primesc mesaje precum «Cioară», «Negrule”, «Du-te la tine în țară!», «Țiganule””

2 luni in urmă 17

În iunie 2020, Benny vorbea despre problema rasismului, în contextul protestelor „Black Lives Matter” din întreaga lumea și a povestit că și el a fost victima rasismului, deși este cel mai important kickboxer român.

„Cred că George Floyd e picătura care a umplut paharul. Nu e el practic eroul pe care unii oameni îl consideră așa, el acum e ridicat în slăvi, dar e de fapt ultima picătura care a pus capac la tot ce s-a întâmplat de-a lungul timpului

.În România, eu am avut noroc și nu am resimțit atât de tare precum se vehiculează în America. O să zic totuși adevărul, să știi că se simte și în sport. Am avut momente în care m-au privit diferit, am fost jignit sau am fost făcut în diferite feluri doar pentru culoarea pielii, ca și cum aș fi inferior. Suntem în 2020, lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmplă”, a declarat atunci Benny Adegbuyi, potrivit Eurosport. 

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre rasismul din lume

În ianuarie 2019, Benny a fost prezent al GSP LIVE și a dezvăluit cum a fost jignit în România.

„M-am lovit de rasism în România. Și acum mă lovesc, pe rețelele sociale. Primesc mesaje răutăcioase, precum «Cioară», «Negrule”, «Du-te la tine în țară!», «Țiganule”. E frustrant și dureros! Eu că mă consider român! M-am născut aici și vorbesc românește. E dureros... Cred că rasismul vine din partea celor care nu au educație și nu pot trece peste culoarea pielii. Dar, spre deosebire de alte țări, în România e mai bine. Nu am avut parte de rasism exagerat în România. Au fost răutați”, spunea Benny în 2019 la GSP LIVE.

VIDEO Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe Badr Hari în Glory 76

BODY KICK that put an end to #BadrvsBenny at #GLORY76 #BadrvsBenny pic.twitter.com/ss3YbKNANr

— FIGHTMAG (@fightmag) December 19, 2020

Citește și alte știri despre Benny Adegbuyi vs Badr Hari:

VIDEO Benny Adegbuyi, victorie FANTASTICĂ prin KO tehnic în fața lui Badr Hari!Românca din UFC îi atacă pe cei care l-au criticat pe Benny Adegbuyi: „Să le fie rușine! Au aruncat cu noroi în compatriotul lor”Daniel Ghiță continuă să-l atace pe Benny Adegbuyi și după KO-ul cu Badr Hari: „Eu nu am respect pentru Benny și nu voi avea nicidoată”

Ce voia să audă Ceaușescu la radio în fiecare dimineață la 6:30. Ordinul primit de Ion Ghițulescu, celebru pentru emisiunea „Fotbal minut cu minut”

Libertatea

Playtech: Șișcanu, acuzații GRAVE la adresa lui Bote! Ce a insinuat că a făcut cu Tonciu, de fapt: ”E adevărat că ați primit și ați făcut cu ea...?”
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă