VIDEO Benny Adegbuyi, probleme din cauza rasismului » Ce dezvăluia campionul român: „Primesc mesaje precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule»”

2 luni in urmă 21

Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe Badr Hari în Glory 76 (VIDEO)

În iunie 2020, Benny vorbea despre problema rasismului, în contextul protestelor „Black Lives Matter” din întreaga lumea și a povestit că și el a avut de suferit, deși este cel mai important kickboxer român.

„În România, eu am avut noroc și nu am resimțit atât de tare precum se vehiculează în America. O să zic totuși adevărul, să știi că se simte și în sport. Am avut momente în care m-au privit diferit, am fost jignit sau am fost făcut în diferite feluri doar pentru culoarea pielii, ca și cum aș fi inferior. Suntem în 2020, lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmplă”, a declarat atunci Benny Adegbuyi, potrivit Eurosport. 

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre rasismul din lume

În ianuarie 2019, Benny a fost prezent al GSP LIVE și a dezvăluit cum a fost jignit în România.

„M-am lovit de rasism în România. Și acum mă lovesc, pe rețelele sociale. Primesc mesaje răutăcioase, precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule». E frustrant și dureros! Eu că mă consider român! M-am născut aici și vorbesc românește. E dureros... Cred că rasismul vine din partea celor care nu au educație și nu pot trece peste culoarea pielii. Dar, spre deosebire de alte țări, în România e mai bine. Nu am avut parte de rasism exagerat în România. Au fost răutăți”, spunea Benny în 2019 la GSP LIVE.

VIDEO Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe Badr Hari în Glory 76

BODY KICK that put an end to #BadrvsBenny at #GLORY76 #BadrvsBenny pic.twitter.com/ss3YbKNANr

— FIGHTMAG (@fightmag) December 19, 2020

Citește și alte știri despre Benny Adegbuyi vs Badr Hari:

VIDEO Benny Adegbuyi, victorie FANTASTICĂ prin KO tehnic în fața lui Badr Hari!Românca din UFC îi atacă pe cei care l-au criticat pe Benny Adegbuyi: „Să le fie rușine! Au aruncat cu noroi în compatriotul lor”Daniel Ghiță continuă să-l atace pe Benny Adegbuyi și după KO-ul cu Badr Hari: „Eu nu am respect pentru Benny și nu voi avea nicidoată”

Gest incredibil al interlopului „Tyson de la Buzău”. Descoperirea făcută într-un cimitir

Libertatea

Playtech: IREAL! Cum a îndrăznit Ilinca Vandici să apară în finala Bravo, ai stil! Fanii au crezut că nu văd bine decolteul
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă