VIDEO Bărbatul care a sechestrat și omorât doi muncitori la Onești a amenințat încă în 2018 că își va face "dreptate cu armă de foc" / Detalii despre cei doi oameni uciși

2 luni in urmă 6

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a sechestrat și apoi a ucis doi muncitori care renovau apartamentul din care fusese evacuat, amenința încă din 2018, într-un clip onlie, că își va face dreptate "cu armă de foc”: "Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”. El își pierduse aparmanetul în 2010, în favoarea firmei la care lucrau cei doi muncitori în vârstă de 38 și 55 de ani.

În 2018, bărbatul a publicat pe rețelele de socializare o înregistrare video în care amenința că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se vor rezolva numeroasele plângeri pe care le-a făcut.

El a vorbit despre momentul în care familia lui a fost evacuată din aparlamentul din Onești, în vara lui 2010. Bărbatul a susținut că executorul judecătoresc ar fi venit cu jandarmii și i-ar frfi scos familia din casă fără să arate nicio hotărâre judecătorească prin care să i se fi dat acest drept. Într-un mesajul video postat pe rețelele de socializare și preluat de Ziarul de Bacău pe Youtube, bărbatul a susținut că a încercat să își recupereze lucrurile din casă și, pentru că nu a reușit, a formulat mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat la audieri.

Gheorghe Moroșan mai susține că unul dintre dintre jandarmii veniți cu executorul judecătoresc să îi evacueze caza i-ar fi pus pistolul la cap fiicei sale, ca să o grăbească să iasă din locuință. El spune că la momentul evacuării, era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară nu ar fi reușit să recupereze nimic din apartament.

În înregistrarea video din 2018, bărbatul a amenințat că se va răzbuna "cu arma de foc”.

"Să îmi dați aceste răspunsuri pentru că familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc voi face și eu dreptate. Să nu vă fie de glumă că nu glumesc. Asta am vrut să vă spun. Iar dacă vreți, luați măsuri, dacă nu o să vă lămuresc că o să luați mai târziu”, spunea Gheorghe Moroșan în înregistrarea video din octombrie 2018.

Luni, el i-a sechestrat și i-a ucis pe cei doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, trimiși de noul proprietar al apartamentului din Onești să renoveze casa.

Detalii despre muncitorii uciși

Cei doi muncitori uciși sunt Silviu Iştoan, de 38 de ani şi Dan Patatu, de 55 de ani. Ei erau angajaţi ai firmei pentru care a lucrat şi soţia lui Gheorghe Moroşan. Firma câștigase în instanţă apartamentul lui Moroşan, după ce femeia, angajată ca magazioneră, a girat cu casa în cazul în care ar fi dispărut bani din gestiune. La un moment dat, din firmă au dispărut peste 800.000 de lei, iar firma s-a îndreptat împotriva magazionerei.

Moroşan i-a sechestrat, i-a legat şi i-a ţinut închişi pe balconul apartamentului pe cei doi muncitori. A sunat la 112 şi a anunţat că îi ţine ostatici pe cei doi muncitori, iar timp de cinci ore a durat intervenția Poliției la fața locului, intervenție la capătul căreia cei doi au fost uciși.

Ce spune fratele unuia dintre muncitorii uciși despre intervenția de la fața locului:

"Mi-au spus să stau liniștit că omul nu are antecedente, situația este sub control, este calm, se termină bine, stai liniștit că nu se întâmplă nimic.Criminalul înjura, din câte am văzut înjura de la balcon. Nu știu cum au negociat, dar cred că se înțelegeau greu cu el pentru că el înjura continuu.Ei au ajuns în jurul orei 16:00, din câte țin minte. Trupele speciale... Și-au pus cagule, se pregăteau lent, fără nicio agitație... Mai stăteau la o țigară. Nu erau cu nimic în mână, și-au pus doar cagulele și căștile.
În momentul în care a țipat, s-a auzit strigătul de durere, de agonie, și când am auzit, instinctiv am venit aici, pentru că era strigătul fratelui meu. Atunci au început toți să se agite, au zis: ”Interveniți, interveniți!”. Au plecat trei spre scară, doi s-au întors să ia berbecul, să ia scutul.. absolut nicio scară mobilă, nu era vorba de scări mobile, pentru că nici nu se poate interveni altfel. Din câte am înțeles, agresorul era ținut la curent de niște vecini, tot timpul știa ce se întâmplă!", a declarat fratele lui Silviu Iştoan, pentru Antena 3.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă