VIDEO Atac sângeros: cel puțin 3 morți și zeci de răniți, în Pakistan. Violențele, motivate religios

1 lună in urmă 18

Atac în Pakistan Atac în Pakistan

Cel puțin trei oameni au murit și peste 30 au fost răniți după un atac cu grenadă comis joi, în Pakistan. Atacul a avut loc în timpul unei procesiuni musulmane şiite.

JOI, 19 AUGUST 2021, 16:13

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Atacul a fost comis în timp ce membri ai comunităţii musulmane şiite participau la ritualul anual de comemorare a morţii nepotului profetului Mahomed, în orașul Bahawalnagar.

Imaginile video postate pe reţelele de socializare arată oameni întinşi la pământ în bălţi de sânge şi ambulanţe şi vehicule blindate ale poliţiei la locul atacului.

Presa locală scrie despre trei sau cinci morți și peste 30 de răniți. Aceștia au fost transportați la spital în stare critică. 

— Jayess (@Sootradhar) August 19, 2021

Pakistan, o republică islamică majoritar sunită, cu o istorie de conflicte sectare sângeroase, a desfăşurat mii de poliţişti şi militari la nivel naţional pentru a asigura siguranţa procesiunilor şiite. În ultima perioadă, temerile privind intensificarea violențelor militanților istamiști au crescut în urma preluării puterii de către talibani, în Afganistanul vecin.

Talibanii pakistanezi, percepuţi ca având o ideologie similară celei a talibanilor afgani, dar cu o structură organizatorică diferită, au ucis peste 70.000 de oameni de-a lungul anilor de violenţe în Pakistan. Violențele s-au redus considerabil după ce armata pakistaneză a lansat, în iunie 2014, în zonele tribale din nord-est o operaţiune extinsă apoi şi în restul Pakistanului, potrivit Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă