VIDEO | Aproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-Navalnîi. Presa rusă scrie despre oameni bătuți și băgați inconștienți în dubă

1 lună in urmă 1


În orașe din toată Rusia sunt anunțate pentru azi proteste de amploare pro-Navalnîi, opozantul lui Putin, arestat duminica trecută pe aeroportul din Moscova, la întoarcerea de la Berlin, și băgat la închisoare pentru cel puțin 30 de zile. Primul oraș în care oamenii au ieșit în stradă a fost Vladivostok.


UPDATE ora 11.00. În Vladivostok, Poliția a dispersat mulțimea și cel puțin o persoană din cele arestate a fost băgată în stare de inconștiență în dubă, notează presa rusă.


În total, în jur de 15.000 de oameni au ieșit până acum în stradă în Rusia, la manifestațiile pro-Navalnîi, iar 174 au fost deja arestați, în 25 de orașe.


Cel mai amplu protest e așteptat la Moscova, în Piața Pușkin, unde efective impresionante de olițiști au fost deja desfășurate.


Primii au ieșit în stradă locuitorii din Vladivostok, în jur de 2.000, puțin după 8 dimineața. Poliția a făcut uz de forță pentru a-i dispersa.


A urmat Khabarovsk, din estul extrem al Rusiei. Manifestația e pașnică, dar polițiștii detașați în număr mare în locul anunțat pentru protest au făcut deja zeci de arestări. Persoanele luate în custodie au fost aliniate la perete și bătute, scrie The Moscow Times.


Protests are taking place across Russia today, calling for Navalny’s release.This is Vladivostok, in the country’s Far East pic.twitter.com/luO4oudeH9

— Matthew Luxmoore (@mjluxmoore) January 23, 2021

Și în orașele siberiene Irkutsk și Iakutsk, Chira și Novosibirsk, Ulan-Ude și Kemerovo au început protestele, sute de oameni ieșind în stradă, în ciuda temperaturilor de minus 50 de grade Celsius înregistrate.


В Якутске жители вышли на акцию протеста в -50 и продержались на ней около часа. pic.twitter.com/M4JB4OR4co

— #MDK (@mudakoff) January 23, 2021

Sunt așteptate manifestații pe tot teritoriul Rusiei, de-a lungul zilei, în ciuda faptului că Kremlinul a trimis avertismente către populație să nu iasă la proteste, care nu au fost autorizate, și au arestat mai mulți aliați și susținători ai lui Navalnîi, pentru intimidare.


В Хабаровске задержания проходят так Видео: Avtozak LIVE pic.twitter.com/o0PkQEro0L

— Дождь (@tvrain) January 23, 2021

Oamenii s-au organizat însă pe rețelele sociale, în special pe TikTok, unde au declarat că sunt pregătiți sufletește să fie arestați.


Fotografii: Profimedia


Aproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-NavalnîiAproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-NavalnîiAproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-NavalnîiAproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-NavalnîiAproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-NavalnîiAproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-NavalnîiAproape 200 de persoane arestate, la primele proteste pro-Navalnîi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă