VIDEO | Aproape 200 de percheziţii în 17 judeţe şi în Capitală, la spitale și zeci de cabinete pentru modul în care au gestionat deșeurile medicale

2 luni in urmă 2

190 de percheziții au loc, joi dimineața, în București și în ale 17 județe din țară a sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice, într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri, a anunțat Poliția Română. În vizorul anchetatorilor sunt mai multe spitale și cabinete medicale individuale, au declarat surse judiciare pentru Ziarul Libertatea.

„Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de  evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri. (…)Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.”, se arată în comunicatul transmis, joi, de Poliția Română.

Potrivit anchetatorilor, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

„În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.”, se mai arată în comunicat.

În vizorul anchetatorilor sunt mai multe spitale și zeci de cabinete medicale individuale, au declarat surse judiciare pentru Ziarul Libertatea.

Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

Prejudiciul se ridică la 380.000 de lei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă