VIDEO Alexei Navalnîi a fost reținut pe aeroport la sosirea în Rusia. Disidentul anti-Putin e acuzat că ar fi încălcat termenii unei eliberări condiționate

1 lună in urmă 34

Ora 20.36: Zeci de susținători ai lui Navalnîi cer eliberarea acestuia, potrivit imaginilor transmise de Rain TV

Ora 20.34: Autoritățile ruse confirmă arestarea lui Navalnîi și spun că acesta ar fi încălcat termenii eliberării condiționate. El va fi ținut în arest până la o decizie a judecătorilor, potrivit Rain TV, care citează agenția oficială rusă TASS. Reamintim că justiția din Rusia este subordonată de facto Kremlinului.

Ora 20.12: Alexei Navalnîi a fost reținut de poliție pe aeroportul Șeremetovo din Moscova, transmite Rain TV. Poliția nu a dat detalii despre motivele reținerii, dar autoritățile l-au acuzat anterior pe disidentul rus că nu ar fi respectat legea în cazul eliberării condiționate după ce a fost acuzat de presupuse acte de evaziune.

Navalnîi s-a întors din Germania, unde a primit tratamentul care i-a salvat viața după ce în luna august 2020 a fost otrăvit în Rusia. Navalnîi a demonstrat cu ajutorul presei americane de investigație că operațiunea de asasinare a fost condusă de FSB, serviciul secret rusesc.

Ora 19.40: Avionul cu care Navalnîi a venit din Berlin a aterizat pe alt aeroport din Moscova, Șeremetovo, potrivit Rain TV. Pe aeroportul Vnukovo erau strânși sute de suporteri.

Articol inițial: Sute de suporteri ai disidentului Alexei Navalnîi îl așteaptă pe acesta în aeroportul moscovit Vnukovo, unde ar trebui să aterizeze avionul cu care acesta a plecat din Germania, transmite televiziunea independentă Rain TV.

Pe de altă parte sunt sute de membri ai poliției și ai forțelor speciale OMON care încearcă să îi țină pe oameni departe de aeroport.

Poliția i-a reținut pe trei dintre aliații lui Navalnîi: doi angajați ai fundației pe care o conduce și un al treilea activist.

Navalnîi, care a fost anul trecut ținta unei tentative eșuate de asasinat în Rusia, s-a îmbarcat azi într-un avion din Germania și ar trebui să aterizeze la Moscova. Experți citați de Rain TV se așteaptă ca principalul opozant al președintelui Vladimir Putin să fie reținut imediat după aterizare.

Foto: Captură Rain TV

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă