VIDEO | Aglomerație la o mănăstire din Bihor, la care participă și Patriarhul Daniel. Oamenii s-au înghesuit să intre în Sfântul Altar

2 months ago 3

Mii de credincioşi din Bihor, dar şi din alte judeţe, mulţi dintre ei oameni în vârstă, s-au adunat, sâmbătă, la Mănăstirea Izbuc, județul Bihor pentru a lua parte la sfinţirea noii biserici de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel Ciobotea. Potrivit, imaginilor publicate de ziarul Ebihoreanul oamenii nu au ținut cont de regulile de distanțare socială.


Sâmbătă dimineaţa a fost rumoare în comuna Cărpinet, unde
s-au adunat sute de maşini şi autocare venite din Bihor, dar şi din judeţe ca
Hunedoara, Olt, Maramureş, Alba şi chiar Constanţa.


Cei mai mulţi dintre credincioşi poartă măşti de protecţie, chiar dacă slujba are loc în aer liber. De altfel, Episcopia Ortodoxă a cerut asta prin comunicatele de presă care au precedat evenimentul. Şi la faţa locului au fost dispuse afişe prin care li se aminteşte participanţilor că trebuie să poarte mască şi să păstreze distanţa de 1,5 metri unul faţă de celălalt. Puţini respectă regula din urmă, scrie zairul Ebihoreanul.


După plecarea clericilor, credincioşii s-au bulucit să intre
pentru închinare în Sfântul Altar, deşi călugării le-au spus la faţa locului să
respecte regulile de distanţare şi să intre pe rând.


În mod excepţional, pentru a evita aglomerările, noua biserică a Mănăstirii Izbuc va fi deschisă pentru o săptămână (până pe 27 septembrie) inclusiv în afara programului liturgic.


sursa foto: Basilica.ro

La eveniment este prezent și Patriarhul Daniel al Bisericii
Ortodoxe.


Read Entire Article
Powered By Seo Tools