VIDEO Agenția RIA Novosti, portavocea Kremlinului, recunoaște cozile kilometrice ale rușilor care fug de recrutare/ Un kilometru este parcurs în trei ore, scriu rușii pe rețelele de socializare/ Știrea s-a viralizat rapid

2 zile in urmă 159

La granița cu Georgia s-a format un blocaj de mai mulți kilometri, este titlul prin care RIA Novosti, agenția de stat rusă, care promovează propaganda Kremlinului, recunoaște că rușii fug de recrutare.

”Un lung șir de mașini s-a format la granița cu Georgia, rezultă din mesajele de pe rețelele de socializare”, transmite RIA Novosti.

Publicația mai anunță că blocajul a crescut simțitor în ultima zi, iar pe diferite grupuri din VKontakte, Facebook-ul rusesc, utilizatorii scriu că mașinile aproape că nu se mai mișcă.

„A trecut ceasul al șaselea, granița nu se vede”, spune unul dintre martorii oculari.

„Am ajuns la ora 4:00 într-un ambuteiaj, ne-am deplasat un kilometru în trei ore”, comentează un altul.

Potrivit rușilor care au trecut granița, deocamdată toată lumea are voie să intre fără a întreba despre legitimația militară. Dar au început să-i verifice cu mai multă atenție pe cei care pleacă, adaugă ei.

Miercuri, 21 septembrie, Vladimir Putin a semnat un decret „Cu privire la anunțarea mobilizării parțiale în Federația Rusă”. Potrivit documentului, doar militarii de rezervă sunt supuși recrutării, în primul rând cei care au servit în Forțele Armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă