VIDEO Actul de acuzare împotriva lui Trump, pentru „incitare la insurecție”, a fost transmis oficial Senatului SUA

1 lună in urmă 1

Parlamentarii democraţi desemnaţi „procurori” în procedura de destituire a lui Donald Trump au transmis formal luni seară Senatului american actul său de acuzare, marcând deschiderea oficială a procesului istoric al fostului preşedinte pentru „incitare la insurecţie”, notează AFP, citată de Agerpres.

Într-o tăcere solemnă, cei nouă „procurori” desemnaţi de preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au traversat, până la Senat, aceleaşi lungi coridoare decorate cu statui şi tablouri luate cu asalt de manifestanţi pro-Trump în cursul atacului asupra Capitoliului american, pe 6 ianuarie. Procesul va începe pe 9 februarie.

Citește și Actul de acuzare a lui Trump pentru incitare la revoltă va fi transmis luni Senatului / Dilema democraților: Trebuie grăbit, respins sau făcut să dureze?

Donald Trump a devenit luna aceasta primul preşedinte american supus de două ori procedurii de impeachment, după ce Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, cu sprijinul a 10 republicani, a votat pentru punerea lui sub acuzare pentru incitare la insurecţie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă