VIDEO. 41 de deținuți au murit într-o închisoare din Indonezia, cuprinsă de flăcări. Paznicii au descuiat unele celule

1 lună in urmă 36

De Ovidiu Cojocaru.
Publicat: 08.09.2021, 16:25.
Actualizat: 08.09.2021, 17:02

Un incendiu devastator izbucnit de la un tablou electric a cuprins celulele unei închisori din Tangerang, Indonezia. În urma acestuia peste 40 de deţinuţi au murit, opt persoane au fost grav rănite, iar alte zeci prezintă arsuri uşoare.

Incendiu puternic într-o închisoare din Indonezia

Galerie (7)

Incendiu puternic într-o închisoare din Indonezia

Profimedia

Incendiul de proporţii care a cuprins celulele închisorii Tangerang a izbucnit miercuri, în timp ce majoritatea deținuților dormeau. Paznicii au descuiat unele celule, dar au fost nevoiți să fugă din calea flăcărilor, pe măsură ce incendiul se extindea şi mai tare, relatează BBC. Flăcările au cuprins un corp al clădirii în care se aflau 122 de prizonieri.

BREAKING 🚨 A massive fire at a prison in Western Java, Indonesia has killed at least 41 inmates and injured 39 others pic.twitter.com/JH14fbvwRj

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) September 8, 2021

Pompierii s-au luptat cu flăcările din blocul închisorii timp de câteva ore, după ce alarma a fost dată în jurul orei 1:45 noaptea. În cele din urmă au reuşit să evacueze deţinuţii supravieţuitori. Cel puţin două dintre victime ar fi cetăţeni străini din Africa de Sud şi Portugalia, pentru care Ministerul de Externe va demara procedurile de repatriere. Unele dintre victimele incendiului au fost atât de puternic arse încât autorităţilor le-a fost greu să le poată identifica. Anchetatorii transmit că se vor efectua teste ADN pentru a stabili cu exactitatea identitatea fiecărei persoane decedate.

Numărul deţinuţilor din interior era cu mult mai mare faţă de limita permisă

Ministrul Justiţiei din Indonezia, Yasonna Laoly a confirmat numărul victimelor într-un comunicat de presă. "Patruzeci de deţinuţi au murit pe loc, iar un altul în ambulanţă, în timp ce era transportat la spital", a transmis Laoly, care a adăugat că alte 8 persoane sunt grav rănite în timp ce 31 de deţinuţi au suferit arsuri uşoare. Închisoarea găzduia în mare parte deţinuţi reţinuţi pentru infracţiuni legate de droguri. Închisoarea a fost construită în anul 1972, iar sistemul său electric nu a fost niciodată îmbunătăţit. În momentul izbucnirii incendiului în interiorul închisorii se aflau peste 2.000 de deţinuţi, un număr triplu faţă de cel care era permis.

În Indonezia, în ultimii ani, au existat mai multe incendii mortale. Pe lângă incendiul unei fabrici de artificii din Tangerang din 2017, care a ucis 47 de oameni, un incendiu din 2019 a cuprins o fabrică de chibrituri din Sumatra de Nord în urma căruia peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă