Victorie pentru România la Trofeul Carpați în fața Turciei

3 săptămâni in urmă 17

  • Cupa României la Baschet: Voluntari - CSU Sibiu, luni, 19:30, Digi Sport 2

  • Cupa României de Baschet: Dinamo - U BT Cluj, luni, 17:30, Digi Sport 2

România, victorioasă la Trofeul Carpați

Tricolorii conduşi de Xavi Pascual s-au impus cu scorul de 26-24 (12-10).

Programat între 27-30 decembrie, la BT Arena din Cluj-Napoca, Trofeul Carpaţi nu se va mai disputa în forma iniţială, după retragerea echipelor Elveţiei şi Iranului.

Cea din urmă a anunţat, duminică, faptul că are mai multe cazuri de Covid-19 în lot şi nu mai face deplasarea.

Din această cauză, România urmează să mai dispute un meci, tot cu Turcia. Cel de-al doilea meci amical va avea loc miercuri, de la ora 18.05.

Naționala României de handbal masculin se pregătește de preliminariile Campionatului Mondial, care vor desfășura între 7 și 9 ianuarie.

Grupa este una accesibilă și le are pe Cipru, Israel și Republica Moldova, niciuna dintre ele nefiind o forță în handbalul mondial.

Xavi Pascual, selecționerul României

Pascual a semnat un contract valabil pe 3 ani şi are ca obiectiv calificarea echipei la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris: "Este o mare provocare pentru mine să fiu antrenorul echipei naţionale a României. Ideal ar fi să facem câte un cantonament în fiecare lună cu jucătorii.

Trebuie să ştim exact unde suntem. Pentru mine, este important de ştiut că asta nu este echipa mea, nici a preşedintelui, este echipa tuturor, este echipa României şi avem nevoie de toţi jucătorii, de toţi antrenorii, toată lumea să muncească împreună, dacă vrem să avem o echipă nţională. Trebuie să avem întâlniri, să avem stagii de pregătire, să vorbim cu antrenorii şi vom începe asta de azi.

Avem în vedere 52 de jucători tineri, pentru că vreau să văd noi jucători, echipa naţională trebuie să fie deschisă pentru oricine. Toată lumea trebuie să dea totul să ajute echipa. Toată lumea să muncească pentru echipa naţională, să vorbm mai puţin şi să lucrăm mai mult", a spus Pascual, la prezentarea oficială.

În paralel, Xavi Pascual va conduce şi echipa masculină de la Dinamo. Pascual a scris istorie pentru Barcelona, unde a cucerit de trei ori Liga Campionilor.

Etichete: romania , handbal masculin , trofeul carpati

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă