Victorie mare pentru Irina Begu în primul tur la Melbourne! A eliminat-o pe favorita 11 după două ore și 50 de minute de luptă

3 săptămâni in urmă 4

Irina Begu (România, 79 WTA) a reușit o victorie importantă, în fața favoritei numărul 11 a turneului WTA Gippsland Trophy” de la Melbourne, Saisai Zheng (China, 42 WTA): 3-6, 7-5, 6-4!

Irina Begu a debutat cu dreptul în circuitul WTA din 2021 și a obținut a doua victorie românească a zilei, după ce Ana Bogdan (93 WTA) a trecut la rându-i de primul tur la Yarra Valley Classic”, celălalt turneu de categorie WTA 500 de la Melbourne.

Irina Begu a avansat în turul secund la Gippsland Trophy”, competiție a cărei favorită principală este Simona Halep (România, 2 WTA), după o victorie muncită în fața chinezoaicei Saisai Zheng. Irina a pierdut primul set, dar a demonstrat încă o dată că este o luptătoare și a obținut victorie după două ore și 50 de minute.

Victorie dramatică pentru Irina Begu în primul tur la Melbourne: 3-6, 7-5, 6-4 cu Saisai Zheng

Begu a răpus-o dramatic pe Zheng, cu toate că primul set a fost controlat de favorita numărul 11! În actul secund, Irina a realizat un break rapid, însă a avut emoții după ce adversara a revenit și a egalat la 5. Românca a forțat din nou, și-a adjudecat ultimele două game-uri și inclusiv setul.

În decisiv, cele două au mers umăr la umăr, dar Irina a fost jucătoarea mai inspirată, convertind a treia minge de meci pe care și-a creat-o pe serviciul adversarei. Scor final 3-6, 7-5, 6-4, iar Irina Begu merge mai departe în ciuda celor 10 duble greșeli pe care le-a comis! Sportiva noastră se va duela pentru un loc în optimile de finală cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 90 WTA).

The post Victorie mare pentru Irina Begu în primul tur la Melbourne! A eliminat-o pe favorita 11 după două ore și 50 de minute de luptă appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă