Victoraș Micula, noi probleme cu legea. Judecătoria a emis deja un mandat de arestare

1 lună in urmă 23

Victor Micula are noi probleme cu legea, după ce Parchetul Judecătoriei Oradea a solicitat instanței emiterea unui mandat de arestare pe 30 de zile pe numele său.

Judecătoria a emis deja un mandat de arestare

El a fost trimis în judecată pentru 18 infracțiuni privind nereguli în regimul armelor și munițiilor și 13 infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai concret, în 2019 Victor Micula ar fi cumpărat și folosit fără autorizație mai multe arme de vânătoare. În plus, el ar fi convins o persoană care avea autorizație de port armă să cumpere arme pentru el. În perchezițiile făcute la el acasă nu s-a găsit nimic, însă câteva luni mai târziu anchetatori au găsit în casa acestuia mai multe arme pe care le deținea ilegală.

De ce au fost respinse cele două cereri de arestare în lipsă

Aceasta ar fi a doua cerere de arestare în lipsă, după ce prima a fost respinsă de instanță.

Victor Micula s-ar afla în Elveția, acolo este cazat la un hotel de 5 stele și nu se grăbește prea tare să ajungă acasă, pentru a da ochii cu justiția.

Procurorii au înaintat cererea de arestare și după ce la finele anului 2020, Micula Jr. Împreună cu mai mulți agenți de poliție au accesat bazele de date secrete ale MAI.

„Solicitarea procurorilor, nemotivată”

Acum, judecătorul își motivează cele două respingeri ale cererii de arestare a lui Micula. În această motivație se arată că solicitarea nu este motivată.

“Schimbarea locuinţei fără înştiinţarea organului judiciar nu atrage în mod automat incidenţa acestui caz de arestare preventivă, fiind necesar a fi dovedit scopul indicat de dispoziţia legală”

„Nu are nicio relevanţă că inculpatul şi-a indicat domiciliul procesual, la un hotel din Elveţia. Acesta era liber să locuiască unde doreşte, chiar dacă în privinţa sa erau în derulare acte de urmărire penală. De altfel, din investigaţiile efectuate de către procuror şi mai apoi din înştiinţarea oficială pe care inculpatul a adresat-o Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, rezulta în mod clar că se afla în Elveţia”, scrie în încheiere.

Următorul termen este stabilit pentru astăzi, 14 mai, cauza fiind înregistrată la Tribunalul Bihir și ajungând deja în Camera preliminară a instanței.

The post Victoraș Micula, noi probleme cu legea. Judecătoria a emis deja un mandat de arestare appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă