Victor Pițurcă, scandal de proporții cu Mircea Sandu. „Băi, comunistule! Ce bani vrei să-ți dau?”

1 lună in urmă 2

Victor Pițurcă (64 de ani), fostul selecționer al echipei naționale a României, a vorbit despre scandalul de proporții avut cu Mircea Sandu (68 de ani) la începutul anilor ’90.

Victor Pițurcă, fostul selecționer al echipei naționale a României, a explicat că a trebuit să dea bani înapoi pentru partid în momentul în care a ajuns împreună cu Tudorel Stoica la Lens, în 1989, iar scandalul cu Mircea Sandu, fostul președinte FRF, a pornit în momentul în care cel din urmă i-a ceurt banii după Revoluție.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Victor Pițurcă, scandal de proporții cu Mircea Sandu

Victor Pițurcă și Tudorel Stoica erau obligați de Partidul Comunist Român să returneze o bună parte din salariile primite la Lens, echipă cu care au semnat pe două sezoane.

„După ce ne-am transferat la Lens, eu și Tudorel Stoica trebuia să dăm bani înapoi pentru partid. Trebuia să mergem în fiecare lună la Paris, la Ambasadă. În jur de 50% din salariu se întoarcea în țară. Tudorel, corect cum e el, se ducea mereu, eu nu prea voiam, îi ziceam că n-am chef.

Între timp, a venit Revoluția. Iar eu, care nu am dat banii înainte de decembrie 1989, le-am zis comuniștilor că nu mai iau niciun leu de la mine! Tudorel era ofticat, el a pierdut mulți bani. Eu de un an nu dădusem niciun cent. 

După ’90, mi-a cerut Mircea Sandu banii. Știam că nu mai are ce să facă: „«Băi, comunistule, ce bani vrei să-ți dau?! Ești nebun?! Nu-ți dau niciun leu!». Și nu i-am dat”, a declarat Pițurcă în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

După acest scandal, Victor Pițurcă și Mircea Sandu au colaborat în trei rânduri, ca selecționer – președinte FRF (1998 – 1999, 2004-2009 și 2011 – 2014).

The post Victor Pițurcă, scandal de proporții cu Mircea Sandu. „Băi, comunistule! Ce bani vrei să-ți dau?” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă