Victor Pițurcă, la un pas să piardă 15 milioane de euro. Cum a ajuns în această afacere fostul selecționer și ce rol are în această poveste nepotul unui boier | FOTO

1 lună in urmă 2

Victor Pițurcă a fost tot timpul un personaj abil. Și în fotbal, dar și în afaceri. A știut mereu să negocieze bine și să-și calculeze pașii cu mare atenție. Fostul selecționer are acum probleme mari și ar putea să piardă o sumă uriașă. Fostul câștigător al Cupei Campionilor a cumpărat un teren foarte valoros în Craiova, doar că acum s-a trezit într-un proces în care sunt implicați mai mulți oameni de afaceri, dar și instituțiile statului român.

Victor Pițurcă se află în mijlocul unei afaceri de 15 milioane de euro. Fostul selecționer a cumpărat, împreună cu partenerii săi de afaceri, un teren în Craiova, din patrimoniul stațiunii de cercetare didactică Banu Mărăcine. Cele 14,8 hectare au fost achiziționate de la un om de afaceri, care la rândul lui le cumpărase de la unul dintre moștenitorii fostului boier Mihai Negoescu. Se pare nepotul boierului a vândut mai multor oameni de afaceri aceeași parcelă. Investitorii și-au dat seama de problemă când au vrut să înceapă să construiască în locul respectiv, scrie playsport.

Victor Pițurcă riscă să piardă o afacere de 15 milioane de euro

Și nu este singura problemă pentru antrenor. În această dispută au intervenit și organele statului care susțin că înstrăinarea terenurilor ce aparțin stațiunilor de cercetare nu poate fi făcută decât prin hotărâre guvernamentală. Invocând legile fondului funciar, ANAF a cerut anularea tuturor actelor de vânzare-cumpărare și revenirea terenurilor în patrimoniul stațiunii Banu Mărăcine.

În aceste condiții, Victor Pițurcă ar putea rămâne fără teren, dar și fără milioanele pe care le-a plătit până acum, mai susține sursa sus citată.

Onorariu record pentru avocatul apărării

Procesul de 15 milioane de euro, ce se va desfășura la Judecătoria Craiova, aduce în prim plan un alt fapt inedit. O avocată din Craiova, care se află într-o relație contractuală cu Silvian Cristescu, partenerul de afaceri al lui Victor Pițurcă, va încasa o sumă record, dacă reușește să obțină o hotărâre judecătorească definitivă: 550.000 de euro.

The post Victor Pițurcă, la un pas să piardă 15 milioane de euro. Cum a ajuns în această afacere fostul selecționer și ce rol are în această poveste nepotul unui boier | FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă