Victor Pițurcă, dialog halucinant cu Mircea Sandu: „Băi, comunistule, vrei să-ți dau ție banii mei? Ești nebun?” De la ce a pornit totul + Cum l-a „fentat” pe fostul șef al FRF

3 săptămâni in urmă 1

Victor Pițurcă (64 de ani) a dezvăluit un dialog pe care l-a avut cu Mircea Sandu, imediat după Revoluția din decembrie 1989. Fostul președinte al FRF i-a cerut să redirecționeze o parte din banii câștigați în Franța, așa cum erau legile nescrise ale acelor vremuri, dar fostul atacant al Stelei l-a refuzat.

Miodrag Belodedici este convins că FCSB este continuatoarea Stelei, iar fostul mare fundaș din Ghencea are și argumente. „Pițurcă, Stoica și Boloni au plecat pe bani în străinătate. Clubul a luat bani, asta e problema.  Asta e întrebarea care mă frământă, unde sunt acei bani pe fotbaliștii vânduți?” se întreabă Belodedici. Victor Pițurcă a povestit un episod în acest sens.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Victor Pițurcă, dialog halucinant cu Mircea Sandu: „Băi, comunistule, vrei să-ți dau ție banii mei? Ești nebun?” 

Puținii jucători care reușeau să joace în străinătate înainte de Revoluția din 1989 erau obligați de Statul român să vireze către Stat o parte din banii câștigați. Victor Pițurcă a refuzat să se supună, iar Mircea Sandu a încercat să recupereze „prejudiciul”.

„Nu s-au luat bani pe noi, eu așa cred. Păi, Loți Boloni avea 35 de ani, Tudorel Stoica avea 35 de ani, eu la 34 de ani. În plus, din salariul pe care noi îl câștigam, trebuia să dăm 50%-60%-70% din salariu.

Era mult, foarte mult. Trebuia să-i dăm la partid (n.r. – către Partidul Comunist Român).

Trebuia să mergem lunar la Ambasadă, cu banii cash să-i predăm iar cei de acolo îi trimiteau la federație”, a dezvăluit Pițurcă la Digi Sport.

Victor Pițurcă a jucat pentru un sezon în Franța, la Lens, echipă de ligă secundă. Alături de fostul atacant al Stelei a fost și Tudorel Stoica, căpitanul marii echipe a roș-albaștrilor.

„Trebuia să mergem la Paris, eram cu Tudorel la Lens, care mă tot presa. dar i-am spus că nu am chef. Tudorel era foarte riguros, foarte corect, se ducea lunar să le da banii.

În iarnă, m-am întors în România, dar a venit Revoluția. Am și spus atunci că nu le mai dau niciun leu, comuniștilor, la revedere! I-am spus asta și lui Tudorel. El era ofticat, pentru că dăduse bani mulți. Eu nu dădusem de an an de zile banii.

După ’90, m-a sunat Mircea Sandu. ‘Băi, Piți, am de primit banii de la tine. Când vii să-i dai?’. ‘Băi, comunistule, ce bani, vrei să-ți dau ție banii mei? Ești nebun? Nu-ți dau niciun franc’.

Nu mi-era teamă pentru că știam că nu au ce să-mi facă”, a mai povestit Victor Pițurcă.

„Băi Gigi, știi de ce nu mai ai Steaua?” Victor Pițurcă, întâlnire de „gradul zero” cu patronul FCSB

Victor Pițurcă s-a întâlnit cu Gigi Becali, iar cei doi au abordat problema războiului dintre FCSB și CSA Steaua. Fostul selecționer a dezvăluit ce discuție au avut. Patronul FCSB a sărit în ajutorul fostului selecționer după ce acesta s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Victor Pițurcă i-a transmis lui Gigi Becali că nu îi înțelege obsesia de a bloca echipa Armatei în drumul spre promovare. Antrenorul este convins că omul de afaceri ar avea de câștigat în cazul în care echipa lui Daniel Oprița va reuși să promoveze în Liga 1.

„I-am zis: «băi, Gigi, nu mai ai Steaua! Știi de ce? Ai sigla Steaua în piept?» El mi-a spus: «Pe mine nu mă interesează, eu am echipa mea»… Așa este, la Steaua nu poate face Gigi ce vrea.

M-am întâlnit ieri cu el, am mai stat de vorbă. Ce vrea el de la Steaua, să îi pună bețe în roate? Îl învață cățelușii ăia..”, a dezvăluit Pițurcă.

The post Victor Pițurcă, dialog halucinant cu Mircea Sandu: „Băi, comunistule, vrei să-ți dau ție banii mei? Ești nebun?” De la ce a pornit totul + Cum l-a „fentat” pe fostul șef al FRF appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă