Victor Pițurcă anunță care e singura echipă din România care se aseamănă cu Steaua 86: „Am avut o singură dată”

1 lună in urmă 63

Victor Pițurcă anunță care e singura echipă din România care se aseamănă cu Steaua 86. Azi, 7 mai 2021, se împlinesc 35 de ani de când echipa din Ghencea câștiga Cupa Campionilor Europeni, iar „Piți” a fost unul dintre oamenii de bază. El a dezvăluit că o singură formație se poate compara cu trupa roș-albastră de atunci, ca stil de joc: Craiova, generația 1994 – 1995. 

La data de 7 mai 1986, Steaua Bucureşti învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.

Zece lucruri care nu se știu despre finala de la Sevilla din 7 mai 1986. Cum a apărut celebra scandare „N-avem pâine și salam, dar îl avem pe Duckadam”.

Victor Pițurcă anunță care e singura echipă din România care se aseamănă cu Steaua 86: „Am avut o singură dată”

„Eu mi am dorit toată viața mea să am o echipă care să joace cum juca Steaua 86. Noi nu jucam tiki taka, Barcelona juca așa, că ei mai plimbau mingea, noi jucam perpendicular pe poartă. Aveam un stil de joc pe care nu l-am văzut la nimeni, nici acum. Chiar vorbeam cu Valentin Ceaușescu și spuneam că nu am văzut nicio echipă care să joace ce juca Steaua în perioada aia, ăsta este adevărul. Mi-am dorit mereu să am o echipă ca aia” a declarat Victor Pițurcă pentru AntenaSport, fostul selecționer găsind totuși o formație asemănătoare: „Am avut o singură dată, la Craiova, când am terminat pe doi, după Steaua. Era o echipă foarte bine pusă la punct. Cu Cristescu, Craioveanu, Buia, Gane… jucători foarte buni”. Pițurcă antrena trupa de atunci a oltenilor. A devenit vicecampion, după care a preluat echipa națională de tineret a României și a reușit calificarea la EURO 1998.

Cum arată acum fotbaliștii Stelei care au învins Barcelona în finala Cupei Campionilor Europeni! Dintre cei 13 jucători ce au evoluat atunci, Lucian Bălan și Ilie Bărbulescu au decedat.

 

 

 

The post Victor Pițurcă anunță care e singura echipă din România care se aseamănă cu Steaua 86: „Am avut o singură dată” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă