Victor Piţurcă a recunoscut: care este cel mai mare regret al carierei de antrenor

1 săptămână in urmă 1

Liga 1: Hermannstadt - FC Argeș, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

Liga 2: Dunărea Călărași - ASU Poli Timișoara, sâmbătă, 21:30, Digi Sport 1

Cel mai mare regret al lui Victor Piţurcă

Fostul selecţioner a dezvăluit care este cel mai mare regret al carierei sale: faptul că nu a reuşit să meargă cu naţionala României la un Campionat Mondial.

În noiembrie 2013, cu "Piţi" pe bancă, "tricolorii" pierdeau barajul cu Grecia, după 1-3 în deplasare şi 1-1 pe Arena Naţională.

"Când eu făceam 0-0 cu Franța, la Euro 2008, zicea presa că România joacă urat, că vai ce meci groaznic. Apoi am făcut 1-1 cu Italia, în meciul acela fantastic, când am avut 1-0, iar la 1-1 a ratat Mutu penalty. Acele două meciuri și-au pus amprenta asupra evoluției jucătorilor. S-au superconcentrat, cu Franța, dar mai ales cu Italia, și cu Olanda nu ne-a mai ieșit ce ne-am propus, așa că am părăsit turneul final.

Și țin minte cât de urât am fost atacat, o atmosferă de nedescris în țară, la revenire. De-a lungul perioadelor de la națională eu m-am confruntat cu astfel de critici. Mi-am văzut de treabă și am reușit niște performanțe notabile.

Marele meu regret este că n-am calificat România la un turneu final de Campionat Mondial. Am pierdut acel baraj și este un regret al carierei. La câteva luni am jucat iar cu Grecia, la Atena, și am câștigat cu 1-0. I-am îngropat pe greci, de acolo ei s-au dus în cap, iar eu am calificat România la Euro. Am făcut egal cu Ungaria și am bătut în Finlanda în acea campanie”, a declarat Victor Pițurcă, la Sport Total FM.

Etichete: victor piturca
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă