Victor Micula, trimis în judecată în dosarul în care e acuzat că a mers la o percheziție îmbrăcat în polițist

2 luni in urmă 22


Milionarul Victor Micula, 25 de ani, supranumit ”Pablo de Bihor”, a fost trimis în judecată vineri, 18 decembrie, în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne și că a participat la o percheziţie cu cagulă și geacă de poliţist. În acelaşi dosar au trimişi în faţa instanţei şi patru subofiţeri de la Poliţia Oradea, informează Bihoreanul.


Victor Micula este acuzat de instigare la acces ilegal la un sistem
informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau
nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de
calităţi oficiale. 


Cei patru poliţişti trimişi în judecată alături de Micula sunt:


Ovidiu Vaida - acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale;Claudiu Rengle - în prezent pensionar, acuzat de abuz în serviciu;Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic;Alin Zanca - acuzat de complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Bihor şi a ajuns în Camera preliminară a instanţei, unde a fost repartizată iniţial judecătoarei Crina Muntean.


Magistratul a depus, însă, o declaraţie de abţinere, invocând că a fost unul dintre judecătorii de drepturi şi libertăţi care a dispus anumite măsuri de supraveghere în faza de urmărire penală.


Dosarul trimis în judecată vineri a fost deschis în 2018, printr-o sesizare din oficiu, de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, ancheta fiind coordonată iniţial de actualul procuror DNA Gheorghe Berce şi finalizată, acum, de procurorul Cristian Ardelean.


Cu geacă de polițișt și cagulă pe cap, la percheziționarea unui interlop


În cazul agentului Ovidiu Vaida, de pildă, procurorul îi impută că în
noaptea de 16/17 noiembrie 2018 l-a cooptat pe Victor Micula  într-o
acţiune de prindere în flagrant a unui interlop, Alin Mărginean, bănuit că a
urcat drogat la volan. La a percheziționarea corporală a acestuia ar fi
participat și Micula, îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față.


Camelia Erdei este acuzată că i-a dat informaţii, dar şi că l-a lăsat
să acceseze persona baza de date a MAI.


Potrivit G4Media, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita și prietenii lui, l-ar fi șicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească mașina.


Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reușit să scape de urmărirea lui Micula junior. Acesta a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să îl caute pe șoferul Opelului. Cum nu l-au mai găsit, Micula a mers la sediul Poliției unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date MAI pentru a căuta informații despre șoferu.


Cu altă ocazie, Victoraș Micula a căutat în bazele MAI și datele cântăreței de muzică populară Vlăduța Lupău


Alin Zanca şi Claudiu Rengle, ultimul pensionat între timp, sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii şi l-au "iertat" de o amendă atunci când a intrat cu bolidul pe pietonala Vasiel Alecsandri din Oradea, punându-i în pericol pe trecători. 


Avocatul Răzvan Doseanu a refuzat să vorbească despre acuzaţiile aduse clienţilor săi, dacă vreunul a recunoscut faptele ori dacă milionarul a fost audiat vreodată în timpul anchetei, ştiut fiind că acesta s-a "refugiat" de mai bine de o jumătate de an în Elveţia, într-un hotel de cinci stele.


Ce încredere să ai într-un rechizitoriu semnat de un procuror care a fost înregistrat punând la cale un plan de intimidare a judecătorilor care nu ascultau de DNA Oradea prin fabricarea de dosare penale ca să intre frica in ei?

Avocat Victor Micula:

Extravaganțele lui Victoraș


Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks este o cunoscută beizadea.


În 2015, tânărul a mers la Mamaia cu elicopterul personal, de 3.400.000 de euro, pe care l-a folosit pe post de trambulină pentru a sări în apă, scris Știrile Pro Tv. Recent, într-un filmuleț, bihoreanul apare în timp ce spăla roata mașinii sale Lamborghini Urus, de aproximativ 250.000 euro, cu două tipuri de șampanii, dintre cele mai scumpe.În mai acest an, Victor Micula, a fost amendat după ce a fost prins circulând cu maşina fără justificare legală în zona comunei Paleu, atât el, cât şi trei persoane care îl însoţeau fiind cu câte 5.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă