Victor Micula, identificat de anchetatori la un hotel de 5 stele în Elveția. Milionarul s-a dat de gol pe rețelele de socializare

1 lună in urmă 1


Trimis în judecată, fiind acuzat că a participat la o percheziţie cu cagulă și geacă de poliţist, milionarul Victor Micula s-a refugiat în Elveția și refuză să se prezinte la audieri.


Procurorii și polițiștii bihoreni care se ocupă de anchetă l-au identificat pe Micula jr. ca fiind cazat într-un hotel de 5 stele din Zurich, pe baza postărilor publice făcute de milionarul orădean și de prieteni săi pe Facebook, Instagram și YouTube, menționează G4Media.ro, care citează surse juridice.


Stabilimentul de lux se numește The Dolder Grand, scrie site-ul Bihoreanul, locație unde Micula Jr. a folosit, pentru o perioadă, cel mai scump apartament, Maestro suite, închiriat la un tarif ce porneşte de la circa 13.000 euro pe zi.


Oamenii legii au analizat anumite obiecte de decorațiuni interioare, spre exemplu mocheta, din pozele postate și cele ale hotelurilor de 5 stele din Zurich și astfel au descoperit unde este cazat Micula.


Victor Micula a fost trimis în judecată, alături de patru polițiști din Oradea, pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.


Victor Micula s-ar fi îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziționare corporală, împreună cu polițiști reali. În plus, el ar fi avut acces ilegal la bazele de date ale MAI unde a căutat informații inclusiv despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău.


Instanța din Oradea, desemnată să judece cererea de arestare în lipsă a lui Victor Micula, a amânat pentru 26 ianuarie, conform portalului instanţelor de judecată, tocmai pentru a-l cita în Elveția pe fiul omului de afaceri Viorel Micula.


Parchetul solicită arestarea în lipsă a lui Victor Micula pentru că acesta se sustrage urmăririi penale, nu s-a prezentat la audieri și sfidează organele de anchetă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă