Victor Hănescu l-a învins pe Rafael Nadal, dar victoria nu apare pe site-ul ATP: „Nu înțeleg, a dispărut din statistici!”

1 lună in urmă 1

„L-am bătut pe Nadal. A fost un meci strâns, 7-6, în decisiv. Eram la Paris, la un turneu Masters, în 2003 sau 2004. Nu știu de ce nu apare pe nicăieri, victoria cu Nadal. Am jucat cu el în calificări. L-am bătut, dar nu apare în statistici! Eu am jucat cu el în noiembrie, iar anul următor, în primăvară, el a câștigat Roland Garros.

Era pe un teren secundar, dar era plin de copii care voiau autografe de la el. Mă gândeam «Pentru cine or fi venit ăștia?». La vremea aia el nu juca atât de mult pe suprafețele rapide. Eu jucam foarte bine atunci.  Auzisem de el, era undeva pe locul 60, dar nu promitea atât de mult. Nu cred că și-a imaginat nimeni că o să domine tenisul mondial atât de mult”, a spus Hănescu, potrivit as.ro.

Victor Hănescu chiar l-a învins pe Rafael Nadal

Conform ATP, Hănescu a pierdut toate cele patru confruntări directe cu legendarul Rafael Nadal fără să câștige vreun set. S-au înfruntat la Sopot, Madrid și în două rânduri la Roma. Lipsesc însă meciurile din calificări, acolo unde românul a reușit să îl învingă pe iberic.

În 2003, când Nadal avea doar 17 ani, Hănescu l-a bătut pe iberic în prima rundă a calificărilor turneului Masters de la Paris, care se desfășura atunci pe carpetă. Românul, 22 de ani atunci, s-a impus în tie-break-ul setului decisiv la capătul unui meci extrem de echilibrat, scor 5-7, 6-3, 7-6 (3).

În cadrul aceluiași turneu, Victor Hănescu reușea un meci bun și în fața lui Andy Roddick, care îl învingea însă după două seturi decise la tie-break. Tim Henman avea să câștige trofeul, după o finală cu Andrei Pavel, scor 6–2, 7–6(6), 7–6(2).

Parcursul lui Hănescu la Paris în 2003:

turul I (calificări): 5-7, 6-3, 7-6(3) cu Rafael Nadalturul II (calificări): 6-4, 6-4 cu Antony Dupuisturul I: 2-6, 6-4, 6-4 cu Wayne Ferreiraturul II 6-7(4), 6-7(4) cu Andy Roddick

VIDEO Simona Halep așteaptă JO de la Tokyo: „Mi-aș dori foarte mult o medalie la Olimpiadă”

Citește mai multe știri din tenis: 

Victor Hănescu îi atrage atenția Simonei Halep: „Ar putea să muncească mai mult!”De ce e văzut Novak Djokovic drept antieroul circuitului? 5 episoade controversate care l-au avut în prim-plan

Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în același apartament. Cele cinci cupluri au făcut „Turul Franței” și femeile câștigau și câte 7.000 € pe lună

Libertatea

Playtech: Monica Gabor îl scapă de SĂRĂCIE pe Irinel Columbeanu! Oferta incredibilă pe care i-a făcut-o
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă