Victor Hănescu, amintiri superbe de la meciurile cu Rafael Nadal: „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”. Cum l-a impresionat

1 lună in urmă 2

Victor Hănescu are amintiri de neuitat de la meciurile cu Rafael Nadal! Românul l-a și bătut pe marele campion spaniol, în 2003, în calificările Masters-ului de la Paris, iar Hănescu a fost impresionat de jocul ibericului.

Ultima oară, cei doi au fost adversari la Roma, în 2010, atunci când Victor era pe locul 43 în lume. În urmă cu zece ani, Nadal s-a impus clar, scor 6-3, 6-2, iar în total Rafa are patru victorii în fața lui Hănescu.

Ultimul meci jucat de Nadal a fost unul nebun, în sferturile turneului de la Australian Open: 6-3, 6-2, 6-7(4), 4-6, 5-7 cu Stefanos Tsitsipas (Grecia, 6 ATP).

Victor Hănescu, impresionat de Rafael Nadal: „Am reușit să-l bat în trei seturi!”

„E incredibil să joci contra lui, este impresionant! Te poate și speria când vezi ce efect imprimă mingilor față de ceilalți jucători de top, cât de înalt joacă, ce viteză de deplasare are. Au fost momente în care nu-mi imaginam cum un om poate să se deplaseze atât de rapid și să prindă unele mingi care pentru alții erau încheiate. În momentul ăla, îți dai că ai pe cineva extraordinar în față”, a declarat Hănescu, la GSP.

„Lumea nu-l cunoștea foarte bine atunci, doar se vorbea că e un tânăr de perspectivă. A fost un meci foarte bun pentru mine. Mi-am dat seama că este un jucător senzațional, dar în acel meci am fost ceva mai bun decât el. Am reușit să-l bat în trei seturi, în tie-break-ul din decisiv. Foarte strâns a fost meciul, dar rămâne până la urmă o victorie în fața lui Nadal”, și-a adus aminte Hănescu, care l-a bătut pe Nadal în 2003, la Paris.

Dacă pe Novak Djokovic îl consideră arogant, Hănescu are numai cuvinte de laudă pentru Nadal: „Sincer, este foarte politicos, e un sportiv care discută cu oricine. E foarte modest și asta se vede prin tot ce declară, dar și prin maniera în care abordează turneele de la Roland Garros. Nu merge acolo cu atitudinea că a câștigat de nu știu câte ori, ci e modest. Asta arată puțin caracterul lui. Îmi aduc aminte că eram la Olimpiada de la Beijing. La ceremonia de deschidere, Nadal era lângă grupul nostru. A fost asaltat de sute de sportivi care voiau să facă o poză cu el. Nadal făcea poze cu fiecare, n-a spus în niciun moment că nu mai are chef sau nu mai poate. A făcut poze cu fiecare și asta arată ce fel de om este”, a dezvăluit Hănescu.

The post Victor Hănescu, amintiri superbe de la meciurile cu Rafael Nadal: „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”. Cum l-a impresionat appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă