Victor Costache revine în politică. Fostul ministru al Sănătății va fi consilierul onorific al premierului

2 luni in urmă 1

Victor Costache revine în politică.  Fostu ministru al Sănătății și-a dat demisia din funcție pe 26 martie 2020, în plină criză a pandemiei de coronavirus, când au existat critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă pentru Covid-19. În ultima sa ieșire publică, Victor Costache declarase că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Citește și: Vlad Voiculescu, noi detalii despre tragedia de la Matei Balş: La pavilionul 5 nu era o măsură în ceea ce priveşte siguranţa la incendiu!

Medic chirurg de profesie, Victor Costache fusese numit ministru al Sănătății în 4 noiembrie 2019.

Victor Costache revine în politică. În Monitorul Oficial au apărut, luni, decizii de numire în funcții a următorilor:

Victor Costache, fost ministru al Sănătății, va fi consilier onorific al premierului. Activitatea lui va fi neremunerată Thomas Șindilariu (FDGR) va fi subsecretar de stat la Departamentul pentru Relații Interetnice Victor Florin Dumitriu – Consilier de stat la Cancelaria Premierului Paul Marian Ștefănescu – Consilier de stat la Cancelaria Premierului Ioana Mihăilă, secretar de stat la Ministerul Sănătății Mihaela-Cătălina Bădoiu, secretar de stat la Ministerul Proiectelor Europene

Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a lăsat să se înţeleagă, imediat după ce a demisionat din funcție, faptul că a fost obligat să-şi dea demisia. Mai mult, Victor Costache îl contrazice pe premierul Ludovic Orban și spune că testarea în masă a bucureștenilor este un lucru bun. Digi 24 a realizat un interviu cu fostul ministru.
Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași, în 1999. După ce a făcut un an de rezidenţiat în ţară, Costache a plecat în Franţa, unde a urmat un nou rezidențiat. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Universității Lucian Blaga din Sibiu, în Franța, s-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. A lucrat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania dar și în Quebec. În 2014, după ce a lucrat mai bine de 10 ani în spitale din străinătate, Victor Costache s-a întors în România, pentru a profesa în Sibiu. Aici, a pus bazele unei secţii de chirurgie cardiovasculară şi pulmonară la Polisano.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă