Victimele lăsate în urmă după erupția vulcanului din Canare. Câini și pisici, hrănite de două companii cu ajutorul dronelor

3 zile in urmă 13


Vulcanul La Cumbre Vieja, de pe insula La Palma care erupe din 19 septembrie, a distrus sute de hectare de teren, iar mii de locuitori au fost forțați să fugă din calea râurilor de lavă amenințătoare, lăsându-și în urmă casele, dar și animalele de companie. Pisici și câini au rămas captivi între râurile de lavă, iar două companii merg zilnic și le duc hrană și apă cu ajutorul dronelor, potrivit Agerpres.


Compania de electronice Ticom Soluciones şi operatorul turistic Volcanic Life sunt cele care au sărit în ajutorul animalelor și care nu le lasă să piară de foamă și sete. Ele merită mulţumiri din partea autorităţilor guvernamentale de pe insulă, după cum a subliniat comisarul pentru siguranţă şi situaţii de urgenţă, Nieves Rosa Arroyo.


Animalele, printre care se numără o pisică albă, au fost observate cu cinci zile în urmă, cu ajutorul unei drone dotate cu o cameră de luat vederi, într-un bazin hidrografic secat, printre alte locuri. Din cauza lavei extrem de fierbinţi care le înconjoară, nu s-a putut ajunge la animale decât pe calea aerului.https://youtu.be/T-_EF9qQEWg

Vulcanul La Cumbre Vieja a început să erupă pe 19 septembrie, forțând 6.000 de oameni să-și părăsească locuințele. Până în prezent, peste 1.100 de clădiri au fost distruse de lavă, precum și aproape 600 de hectare de teren au fost afectate.


O parte din conul vulcanului s-a prăbușit sâmbătă, trimițând noi râuri de lavă care se revărsau pe versanți către o zonă industrială din vestul La Palma.


Specialiştii nu au putut să aproximeze cât timp va rămâne activ vulcanul Cumbre Vieja. Ar putea dura săptămâni sau chiar luni, au indicat ei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă