„Victima” cazului Novak Djokovic a fost expulzată din Australia. Ce solicită jucătoarea cehă

6 zile in urmă 14

„Victima” cazului Novak Djokovic a fost expulzată din Australia. Situația liderului ATP a creat și „victime colaterale”. Aflată în aceeași situație cu cea a campionului sârb, jucătoarea din Cehia, Renata Voracova, specialiștă la dublu, a fost deja expulzată de autoritățile australiene. Ea a apucat să joace chiar și un meci, în cdrul Melbourne Summer Set 2, după care a fost „săltată” de poliția australiană și ținută în același hotel pentru imigranți ca și Novak Djokovic.

„Victima” cazului Novak Djokovic a fost expulzată din Australia

„Victima” cazului Novak Djokovic a fost expulzată din Australia. Despre Renata Voracova nu s-ar fi scris foarte multe în această perioadă, în mod normal. Jucătoarea de 38 de ani din Cehia ocupă locul 82 în ierarhia WTA la dublu feminin. Totuși, ea nu este chiar o fitecine, reușind să atingă o semifinală la Wimbledon, în 2017 și având în palmares 11 turnee WTA câștigate. Toate, la dublu feminin.

Situația generată de Novak Djokovic legată de viza sa și scutirea medicală cu care s-a prezentat în Australia a „atins-o” și pe Voracova. Ea s-a aflat într-o situație identică cu cea a sârbului, doar că, inițial, i-a fost permis accesul în Australia. Mai mult, ea a apucat să și joace o partidă la dublu în cadrul turneului Melbourne Summer Set 2, unde a fost eliminată în primul tur.

Declanșarea scandalului legat de Novak Djokovic i-a fost „fatală” jucătoarei din Cehia. Autoritățile au reanalizat și cazul ei, apoi au dus-o în același hotel pentru imigranți în care a fost ținut și liderul ATP. Spre deosebire de acsta, Renata Voracova nu s-a luptat cu guvernul în instanță, așa că a fost deja expulzată din Australia.

Ce solicită jucătoarea cehă

Novak Djokovic și al său caz i-au creat mari probleme jucătoarei cehe, inclusiv, firește, pierderi financiare. Întoarsă în Cehia, Renata Voracova s-a declarat încă șocată de situație și așteaptă compensații materiale din partea Federației Australiene de Tenis, Tennis Australia. În caz contrat, ea va apela la măsuri în instanță pentru a fi despăgubită pentru banii pierduți.

„Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane ( n.r. – aproximativ 2.500 de euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul pierdut, hotelurile, pregătirea pentru turneul de Grand Slam, potențiale premii în bani. Sper că Tennis Australia îşi asumă această situație şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale.

Nu mă gândesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc, înca nu l-am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis, a fost prea mult. Eram îngrijorată, nu m-am simțit în siguranță decât în momentul în care am ajuns acasă. Totul era incert acolo. Parcă urmăream un film – interogări lungi, cu instrucțiuni de genul „îmbracă-te, dezbracă-te”. Nici nu vreau să mă mai gândesc la asta”, a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik.

WTA susține că sportiva nu a greșit cu nimic

WTA a emis un comunicat în care își exprimă sprijinul față de Renata Voracova și afirmă că jucătoarea nu a făcut nimic greșit.

„WTA consideră că toate jucătoarele ar trebui să fie vaccinate şi susţine pe deplin politicile de imigrare care au fost puse în aplicare, deoarece protecţia comunităţilor australiene în care concurăm este esenţială. Acestea fiind spuse, complicaţiile experimentate în ultimele zile, în care sportivii au urmat procesul aprobat şi autorizat de a primi o scutire medicală pentru intrarea în ţară, sunt regretabile.

Renata Voracova a respectat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată pentru intrare la sosire, a concurat într-un eveniment şi apoi i s-a anulat brusc viza, când nu a făcut nimic greşit. Vom continua să lucrăm cu toate autorităţile pentru a aborda această situaţie nefericită într-un mod adecvat”, a precizat WTA în comunicatul postat pe site-ul oficial, wtatennis.com.

Una dintre problemele cu care și Novak Djokovic s-a confruntat a fost aceea a neînțelegerilor dintre Federația australiană și guvernul federal de la Canberra. Tennis Australia a trimis către jucători, în decembrie, o notă conform căreia era permisă participarea la Australian Open și pentru sportivii care aveau o scutire medicală ce dovedea că au trecut prin Covid-19 în ultimele 6 luni. Dar guvernul federal a respins această „scutire” ca excepție, încă din luna noiembrie. Iar proasta comunicare dintre cele două instituții a dus inclusiv la cazul lui Novak Djokovic.

The post „Victima” cazului Novak Djokovic a fost expulzată din Australia. Ce solicită jucătoarea cehă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă