Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, critică o achiziție a lui Nicușor Dan privind o instalație de oxigen la spitalul modular din Pipera: ”Cu suma de 12 milioane lei Dăruiește Viață a realizat toată investiția din Spitalul Modular 1 Elias”

3 săptămâni in urmă 36

Horia Tomescu, viceprimarul Bucureștiului din partea USR, a criticat, duminică, pe Facebook, una dintre achizițiile pe care Primăria București urmează să le facă.

Tomescu susține că Nicușor Dan vrea să construiască o instalație de oxigen la spitalul modular din Pipera cu 12 milioane de lei, aceeași sumă cu care ONG-ul ”Dăruiește Viață” a realizat întreaga investiție de la spitalul modular 1 Elias.

Viceprimarul mai spune că investiția este riscantă pentru că respectivele containere nu au fost proiectate pentru activitate medicală, iar între ”saloane și holuri” există praguri de mari dimensiuni care nu permit deplasarea sau evacuarea.

Tomescu le-a cerut consilierilor generali să respingă proiectul:

  • ”Bucureștiul trebuie să investească în structuri sanitare modulare ce pot fi folosite în situații de urgență. Soluția este construcția unei structuri modulare proiectată din start pentru a avea funcțiune medicală. Îi rog pe consilierii generali responsabili să respingă acest proiect”.

Mesajul integral al lui Horia Tomescu

Mâine, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General, Primarul General ne propune realizarea unei instalații de oxigen la “Spitalul modular” din Pipera.

🔴Această construcție este realizată juridic ca o organizare de șantier pentru Spitalul Metropolitan. Acele containere nu au fost proiectate pentru activitate medicală. Între “saloane” și holuri există praguri de mari dimensiuni care nu permit deplasarea sau evacuarea.

🔴Ușa de acces în fiecare “salon” are lățime de 60 cm, dimensiune necorespunzătoare pentru acces sau evacuare.

🔴Cu suma de 12 milioane lei Daruieste Viata a realizat întreaga investiție în Spitalul Modular 1 Elias. Mâine ni se propune să cheltuim 12 milioane pentru realizarea unei instalații de oxigen medicinal și modificări la instalația electrică.

🔴În octombrie am fost de acord cu reoperaționalizarea acestui spațiu pentru cazuri ușoare/medii care să folosească concentratoare de oxigen. O instalație de oxigen este însă extrem de riscantă în această organizare de șantier.

🔴Autoritățile sunt disperate să raporteze din ce în ce mai multe „realizari de plan cincinal” prin aceste paturi ATI/paturi cu oxigen în pregătirea valului 5, dar trebuie să existe o limită a iresponsabilității.

🔴Nu putem risca să punem în pericol viața sau integritatea fizică a personalului medical si a pacienților prin construcția unei instalații de oxigen medicinal în spații improprii.

🟢Bucureștiul trebuie să investească în structuri sanitare modulare ce pot fi folosite în situații de urgență. Soluția este construcția unei structuri modulare proiectată din start pentru a avea funcțiune medicală.

Îi rog pe consilierii generali responsabili să respingă acest proiect.

sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă