Viceprimarul Capitalei explică motivele pentru care nu a fost redeschis Spitalul Modular din Pipera: „Există niște nereguli în acte”

1 lună in urmă 31

Spitalul Modular COVID din Pipera, construit în vara anului trecut de fosta administrație a Capitalei, a fost închis la începutul acestui an de actuala administrație, pe motiv că „nu se mai justifică”. Viceprimarul Horia Tomescu, cel care coordonează ASSMB, a declarat pentru Spotmedia că există o serie de nereguli în acte.

Spitalul Modular Covid din Pipera, cu o capacitate de 400 de locuri, a fost deschis, în vara anului trecut.

„Am deschis Spitalul Modular COVID din Pipera, cu 400 de locuri, care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveţi nevoie de spital, dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregătiţi să venim în ajutor! Unitatea medicală este destinată pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare şi va funcţiona ca secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş”, anunța atunci Gabriela Firea.

Însă unitatea medicală a fost închisă în luna ianuarie a acestui an de actuala administrație a Capitalei.

„Vom închide spitalul modular de la Pipera. A scăzut numărul de infectări și nu se mai justifică cheltuielile de acolo”, declara atunci primarul Nicușor Dan.

Viceprimarul Horia Tomescu, cel care coordonează ASSMB, a explicat pentru Spotmedia, motivul pentru care unitatea medicală nu se redeschide, având în vedere că numărul de cazuri a crescut.

„Am studiat astăzi problematica acestui spital, care, de fapt, este o organizare de șantier. Există niște nereguli în acte, din punctul meu de vedere, dar încă studiem problema. Am aici avizul de funcționare cu caracter temporar de la DSP, e din 28.07.2020. Spitalul a fost făcut ca un fel de zonă de carantină, adică pacienții (fie asimptomatici, dar care erau contacți, fie simpromatici) stăteau în această zonă de carantină sub supraveghere și dacă boala avansa, atunci erau mutați într-o zonă de paturi cu oxigen sau ATI, adică tot la Victor Babeș sau la Matei Balș sau la Colentina.(…)Ele au fost făcute ca o zonă de carantină, nu au activitate spitalicească în starea în care sunt acum”, a declarat viceprimarul Horia Tomescu pentru sursa citată.

Întrebat dacă sunt planuri pentru valorificarea acelei unități, Horia Tomescu a precizat că ”sunt discuții în ultima săptămână, pentru a le conecta la oxigen și a face acolo o fabrică de oxigen, lucru care va dura probabil câteva săptămâni”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă