Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, i-a cerut lui Nazare ca Planul Național de Redresare să respecte prioritățile UE: ecologie și digitalizare

1 lună in urmă 22

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a discutat astăzi cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, despre situația bugetară și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – proiectele prin care România vrea să atragă cele 30 de miliarde de euro de la UE destinate refacerii economiei după pandemia de covid, potrivit unui comunicat al ministerului.

Dombrovskis a transmis că PNRR trebuie aliniat atât la recomandările specifice de țară, elaborate de Comisia Europeană pentru fiecare stat membru, cât și la prioritățile UE privind tranziția ecologică și digitală.

Ministrul Nazare i-a transmis oficialului european că guvernul vrea să reducă treptat deficitul bugetar până la un nivel de sub 3% din PIB în anul 2024.

“Promovarea investițiilor rămâne un element prioritar (la nivelul anului 2020 – investițiile publice au reprezentat peste 5% din PIB), o importanță deosebită având utilizarea fondurilor europene. De asemenea, am subliniat vice-președintelui Valdis Dombrovskis faptul că vom monitoriza cu mare atenție proiectele, în special cele cu valoare mare și mai ales acolo unde execuția nu merge bine”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, potrivit comunicatului citat.

România se află în procedură de deficit excesiv de la începutul anului 2020, în urma derapajelor fiscale înregistrate în perioada 2017-2019, iar Comisia Europeană urmează să realizeze următoarea reevaluare a procedurii de deficit excesiv în primăvara acestui an. (Foto: Alexandru Nazare – InquamPhotos / Octav Ganea)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă