Vicepremierul Dan Barna anunta ca elevii vor beneficia in continuare de gratuitate pentru transportul feroviar

3 săptămâni in urmă 19

Vicepremierul Dan Barna i-a asigurat pe reprezentantii Consiliului National al Elevilor, cu care a discutat joi, 11 februarie, ca vor beneficia in continuare de transport feroviar gratuit.

"I-am invitat la o discutie pe o parte dintre membrii Consiliului National al Elevilor care participau la o manifestatie in fata Guvernului. Am discutat despre ce urmeaza sa se intample cu transportul feroviar pentru elevi.

I-am asigurat ca vor beneficia in continuare de gratuitate si ca Guvernul tine cont in noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetisti de a ajunge la scoala si de dificultatea cu care multi elevi se confrunta cand vine vorba de a calatori din localitatea de domiciliu spre localitatea unde invata.

Am mai discutat despre criteriile programului Euro 200 de achizitie de calculatoare de catre elevi si despre sistemul de burse scolare si cum poate acesta sa fie imbunatatit din perspectiva elevilor si i-am asigurat ca le raman un partener deschis de dialog", a scris viceprim-ministrul, pe Facebook.

Protestul elevilor

Consiliul National al Elevilor a participat joi la un protest in fata Guvernului, alaturi de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, "pentru a aduce in atentia publica problematica subfinantarii educatiei, care va avea repercusiuni precum inlaturarea gratuitatii transportului pentru studenti si elevi".

Miercuri, organizatia a solicitat Guvernului elaborarea si aprobarea, in regim de urgenta, a normelor legale necesare reglementarii transportului elevilor.

"Pentru multi (...) elevi drumul la si de la scoala reprezinta o adevarata provocare, intrucat operatorii de transport nu le mai elibereaza abonamente gratuite, motivand prin faptul ca nu le-au fost virate, de catre Consiliile judetene, sumele necesare prestarii acestor servicii", se arata intr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de Consiliul National al Elevilor.

Potrivit organizatiei, se limiteaza accesul la educatie pentru peste 400.000 de elevi, care fac naveta la si de la scoala in fiecare zi.

ANOSR a criticat luni afirmatiile premierului Florin Citu referitoare la limitarea transportului gratuit al studentilor si a solicitat Guvernului incetarea "imediata" a acestor demersuri.

Miercuri, prim-ministrul a anuntat ca studentii vor beneficia de o reducere de 50% pentru calatoriile pe calea ferata. Totodata, presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca studentii vor beneficia de calatorii gratuite intre localitatile de domiciliu si cele in care isi efectueaza studiile.

Citeste si:

VIDEO Sexy-peremista din AUR, care l-a acuzat in trecut pe Vadim Tudor ca a vrut sa o violeze, propusa pentru arestare intr-un dosar de proxenetismRiscuri la pensionare (II): inflatia iti mananca economiile de-o viataSenatorul AUR Lavric povesteste culisele excluderii Dianei Sosoaca din partid: "A tipat la mine, altercatia a continuat in biroul lui Tarziu. Ne-a insultat"Lista celor mai scandaloase sporuri inventate pentru bugetarii romani: 15% pentru titlul de doctor sau 200% pentru dificultatea misiuniiCat de ipocrita este motiunea impotriva lui Vlad Voiculescu. Bilantul care indica PSD drept marele gropar al Sanatatii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă