Vicepremierul Dan Barn EXCLUDE scenariul unui lockdown sistemic, general: "Nu poţi nici să fii radical"

1 lună in urmă 2

Dan Barna, vicepremier Dan Barna, vicepremier

Vicepremierul Dan Barna susține că Guvernul nu are, în acest moment, în plan niciun lockdown sistemic, general. Liderul USR a precizat, în schimb, că Executivul va adopta noi măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus, însă a subliniat că măsurile nu vor fi radicale.

MARŢI, 09 MARTIE 2021, 08:57

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Suntem în faţa valului 3. E clar lucrul acesta. Avem tulpina britanică identificată, prezentă. E clar că nu poţi să blochezi această răspândire. Cum trecem peste asta depinde foarte mult de noi. S-a observat, din păcate, şi la nivelul populaţiei, o relaxare şi un sentiment că gata, am scăpat. Iată, vedem că nu am scăpat şi cifrele, chiar dacă unii indicatori par stabili, vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Or, din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot şi te asiguri că îţi scade... Nu poţi să faci asta, pentru că oamenii trebuie să meargă la muncă, pentru că oamenii trebuie să poată să îşi cumpere alimentele esenţiale şi lucrurile de care au nevoie", a declarat Barna la un post TV.

Potrivit lui Barna, România a reuşit să treacă "relativ decent" prin pandemia de coronavirus, și asta datorită faptului că a luat măsurile "cumva mai devreme".

La nivelul zilei de ieri, posibilitatea impunerii de noi restricții odată cu prelungirea stării de alertă, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, a fost avansată de tot mai mulți oficiali. Printre aceștia s-a numărat și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a afirmat că lucrurile devin pe zi ce trece mai îngrijorătoare, lucru demonstrat și de numărul tot mai mare de pacienți în secțiile de ATI. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă