Viața piețarilor în vremea restricțiilor: Comercianții și producătorii îndură frigul pentru a-și vinde marfa

3 luni in urmă 1

Cu marfa in frig

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

În cea mai mare piață din municipul Craiova nu mai e forfota de altădată. Cumpărători sunt, dar mai puțini, iar temperaturile scăzute și restricțiile impuse de autorități cu greu ii mai scot din case pe oameni, pentru a-și face aprovizionarea. Acest lucru se simte în buzunarul celor care îndură frigul și stau cu marfa la temperaturi negative.

Cumpărătorii sunt solidari cu piețarii. Oamenii spun că măsura de a închide piețele și de a lăsa supermarketurile deschise nu îi ajută deloc pe producători. În plus, la magazine este mult mai multă aglomerație decât în piață.

Pentru a-i ajuta pe comercianți să resimtă cât mai puţin efectele economice ale noilor măsuri restrictive impuse de guvern în contextul epidemiei de coronavirus, autoritățile craiovene au oferit anumite facilități. Însă măsurile impuse au făcut ca jumătate dintre comercianți să renunțe la contracte.

În Craiova există zece piețe amplasate în diferite cartiere ale orașului, care oferă cumpărătorilor posibilitatea să își achiziționeze produse românești de la producători agricoli din cunoscute bazine legumicole precum Ișalnița, Teasc, Ghercești, Almăj.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă