Veterinarii din Germania au dresat cainii sa detecteze COVID-19. Animalele au o precizie de 94% in adulmecarea mirosului de coronavirus

2 luni in urmă 1

O clinica veterinara din Germania a dresat caini sa detecteze noul coronavirus in probe de saliva umana cu o precizie de 94%, relateaza Reuters.

Cainii sunt dresati sa adulmece "mirosul de coronavirus" care provine din celulele persoanelor infectate, a declarat medicul veterinar Esther Schalke.

Filou, un Ciobanesc Belgian in varsta de 3 ani, si Joe Cocker, un Cocker Spaniel de 1 an, sunt doi dintre cainii dresati la Universitatea de Medicina Veterinara din Hanovra.

"Am facut un studiu in care am avut caini care adulmecau mostre de la pacienti testati pozitiv la COVID-19 si putem spune ca i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%", a declarat Holger Volk, seful clinicii veterinare.

"Deci cainii chiar pot depista persoanele cu infectii si fara infectii, precum si pacienti asimptomatici si simptomatici cu COVID-19", a adaugat el.

Cainii ar putea fi folositi pe teren

Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioara, cu capitala la Hanovra, a declarat ca a fost impresionat de studiu si a solicitat teste de fezabilitate inainte de a utiliza astfel de caini pe teren, de exemplu pentru detectarea persoanelor cu COVID-19 care participa la concerte. "Acum avem nevoie de teste la anumite evenimente", a spus Weil.

In Finlanda, caini dresati pentru a detecta noul coronavirus au inceput sa fie folositi pe Aeroportul Helsinki-Vantaa incepand din septembrie trecut, in cadrul unui proiect-pilot implementat in paralel cu testarile obisnuite folosite pe aeroporturi.

Aeroportul international din Santiago de Chile foloseste, de asemenea, caini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19.

Caninii par sa detecteze infectiile cu coronavirus cu o precizie remarcabila, insa cercetatorii de stiinta spun ca sunt necesare studii la o scara mult larga inainte ca aceasta abordarea sa fie extinsa.

In plus, compania aeriana rusa Aeroflot a inceput dresarea a 15 caini pentru detectarea in aeroporturi a pasagerilor infectati cu noul coronavirus, a anuntat vineri vicepremierul rus Tatiana Golikova.

Citeste si:Dactilografa PSD care a ajuns cel mai bine platit bugetar din Romania. Cu venituri de 18.000 de euro pe luna, castiga mai mult decat premierul FranteiVIDEO Marturia cutremuratoare a unui politist, in sedinta Consiliului Local Sector 1: "Ma tem pentru viata mea. O colega a fost amenintata ca i se va rapi copilul"Previziuni pentru criptomonede: Bitcoin va deveni opera de arta, iar Ethereum "la fel de polivalent precum argintul"VIP-urile care au dat in judecata vedetele postului Antena 3 si au castigat daune morale de mii de euroCapul bandei de romani care a infuriat Mexicul. Investigatorii estimeaza ca a furat 1,2 miliarde de dolari in cinci ani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă