Veteranul de război în vârstă de 100 de ani, care a strâns zeci de milioane de lire pentru medicii britanici, a fost infectat cu COVID-19

1 lună in urmă 14


Sir Tom Moore, veteranul care a lansat o campanie de strângere de fonduri făcând ture în grădina sa, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de fiica acestuia, care a precizat că veteranul celui de-al Doilea Război Mondial a fost transportat, duminică, la spital, informează Sky News.


Într-o postare pe Twitter, femeia a mai spus că tatăl său are probleme de respirație, însă nu se află la terapie intensivă.


De asemenea, aceasta a menționat că înainte de a fi testat pozitiv cu COVID-19, căpitanul în vârstă de 100 de ani a fost tratat pentru pneumonie.


„A fost acasă, cu noi, până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru respirație”, a spus ea.


Un purtător de cuvânt al lui Sir Tom Moore a declarat, pentru sursa citată, că acesta nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului, deoarece se afla sub tratament pentru pneumonie.


Cum a devenit simbolul Marii Britanii


Sir Tom Moore a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a anunțat că vrea să strângă 1.000 de lire pentru spitalele britanice. În schimbul donațiilor, veteranul, care se afla atunci în recuperare după o operație la șold, promisese că va parcurge de 100 de ori lungimea grădinii sale, cu ajutorul unui cadru de susținere.


Campania sa a fost însă un succes răsunător: de la cele 1.000 de lire sterline la care spera să ajungă, Tim Moore a adunat 30 de milioane de lire!


Ba mai mult, veteranul ajunsese să fie inclus de publicațiile britanice în topul celor mai iubiți oameni din țară.


De altfel, în aprilie, când a împlinit 100 de ani, el a primit zeci de mii de felicitări și peste 1.000 de cadouri.


La data de 17 iulie, veteranul de război a primit titlul de Cavaler din partea reginei Angliei, Elisabeta a II-a, și a devenit Sir.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă