Veteranul de 99 de ani care s-a vaccinat anti-covid-19. Ce mesaj are pentru toți românii

3 săptămâni in urmă 1

În ultimul timp, din ce în ce mai mulți români și-au făcut programări pentru a se vaccina împotriva virusului. Printre ei se numără și un veteran în vârstă de 99 de ani. Acesta ne îndeamnă să mergem în număr cât mai mare la vaccin.

Veteran de 99 de ani, vaccinat împotriva Covid-19

Alexandru Negruță are 99 de ani și s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Acesta a fost marți dimineață la centru de vaccinare organizat la Circul Metropolitan București. Bărbatul crede cu tărie în necesitatea vaccinării tuturor persoanelor. În acest mod, spune el, vom putea depăși această perioadă grea pentru omenire. Veteranul a fost învățător între anii 1940 și 1941, apoi și-a făcut datoria față de țară în cel de-Al Doilea Război Mondial unde a luptat.

„Toți să vină. E necesar. Fără vaccin nu se poate să mergem mai departe”, spune acesta.

Un bărbat din Vaslui a murit după rapel

Un bărbat din Vaslui a murit la 48 de ore după rapel. Tânărul de doar 35 de ani a fost imunizat cu cea de-a doua doză a vaccinului anti-Covid-19. Din spusele medicelor, acesta suferea de insuficiență renală și făcea dializă de câțiva ani. Familia a declarat că s-a prezentat la o ședință de dializă, apoi a mers pentru a i se administra a două doză a vaccinului. Cei apropiați tânărului susțin că a început să se simtă rău în aceeași seară, având anumite simptome. Între timp, starea lui a devenit din ce în ce mai gravă, așa că familia a hotărât să sune la numărul de urgențe 112. La telefon, aceștia au precizat că bărbatul este în stare de inconștiență.

“Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la faţa locului şi adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul”, au declarat, marţi, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Un caz asemănător a suferit și o asistentă medicală după ce a primit a doua doză a vaccinului. Asistenta medicală avea 55 de ani și nu a prezentat reacții adverse după prima doză a vaccinului, dar nici după a doua. Aceasta a fost vaccinată pe 21 ianuarie, iar pe 28 ianuarie a decedat.

„Asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie. Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel. Cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală. Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei”, a fost comunicatul complet al Ministerului Sănătății.e

The post Veteranul de 99 de ani care s-a vaccinat anti-covid-19. Ce mesaj are pentru toți românii appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă