Vești teribile din Coreea de Nord - Este vorba de programul nuclear și de rachete balistice

2 luni in urmă 22

Coreea de Nord Coreea de Nord

Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear şi de rachete balistice în prima jumătate a anului 2021, încălcând sancţiunile internaţionale şi în pofida agravării situaţiei economice a ţării, potrivit un extras dintr-un raport confidenţial al ONU, relatează vineri Reuters.

SÂMBĂTĂ, 07 AUGUST 2021, 06:50

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Potrivit raportului, Phenianul ''a continuat să caute în străinătate material şi tehnologie pentru aceste programe''.

''În pofida agravării situaţiei sale economice, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a continuat să menţină şi să dezvolte programele sale nuclear şi de rachete balistice'', a concluzionat comisia de monitorizare a sancţiunilor.

Misiunea RPDC la Naţiunile Unite nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta cu privire la acest raport ONU.

Naţiunea asiatică a impus un lockdown strict anul trecut în contextul pandemiei de coronavirus care a redus comerţul şi accesul la ajutoare, afectând o economie deja împovărată de sancţiuni internaţionale.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara se confruntă cu o situaţie alimentară ''tensionată'' şi că multe probleme ar depinde de recoltele din acest an.

Coreea de Nord a fost supusă sancţiunilor ONU din 2006 ca urmare a programele sale nuclear şi de rachete balistice. Consiliul de Securitate al ONU a consolidat în mod constant sancţiunile în încercarea de a întrerupe finanţarea acestor programe.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă