Vești proaste pentru românii cu centrale termice pe gaze. Toți trebuie să afle ce se întâmplă la iarnă

2 luni in urmă 31

Vești proaste pentru toți românii care au centrale termice cu gaz. Ce trebuie să ia aceștia la cunoștință? Toți trebuie să afle ce urmează să se întâmple la iarnă. Pentru ce trebuie să-și facă griji?

Veste proastă pentru milioane de români. Cei cu centrale termice pe gaz au de suferit

Urmează o perioadă grea pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul centralelor termice pe gaz. Gabriela Firea aduce vești proaste pentru aceștia. Fostul edil al Capitalei a anunțat că prețul gazelor va fi majorat, iar cei care se încălzesc astfel vor fi nevoiți să plătească facturi chiar și duble începând cu luna decembrie a anului curent.

De asemenea, fostul oficial a mai explicat și motivul acestei modificări și cum s-a ajuns în situația de față. Gabriela Firea a subliniat neregulile găsite în guvernarea liberală și a anunțat faptul că România a ajuns să aibă cea mai scumpă energie din toată Europa. Aceasta a mai adăugat că în timp ce Executivul se luptă pentru putere, nimeni nu îi anunță pe cetățeni că prețul la gaze se va dubla în viitorul foarte apropiat.

Firea a mai prezentat în același timp și o mare greșeală ca fiind respingerea amendamentului Partidului Social Democrat care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 și nu în septembrie 2022 precum prevede forma adoptată de Senat. Social-democrații promit astfel că vor depune la Camera Deputaților o serie de amendamente pentru protejarea consumatorilor.

„Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică și nu suflă o vorbă”

„România, sub conducerea guvernelor liberale, a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa. Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică și nu suflă o vorbă despre dublarea prețului la gaze și despre situația dramatică a consumatorului vulnerabil.

Am aflat că iau în calcul dezbaterea rapidă și devansarea cu un an a aplicării legii. Recunosc că au greșit când, la Senat, reprezentanții Coaliției PNL-USR au respins amendamentul PSD care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 și nu în septembrie 2022 cum prevede forma adoptată de Senat.

Imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, vom depune la Camera Deputaților mai multe amendamente pentru protejarea consumatorilor în contextul majorărilor tarifelor la utilități”
Gabriela Firea (Sursa: facebook.com)

Se caută măsuri

Același subiect sensibil a fost dezbătut în direct la TV, moment în care fostul edil al Bucureștiului a susținut că nu este interesat de CV-ul premierului ci de situația în care se află persoanele cu venituri mici. Cele la care a făcut referire fostul oficial nu vor putea să își plătească încălzirea în perioada iernii.

Firea a mai adăugat și că sunt multe familii ce fac împrumuturi pentru a plăti facturile lunare, timp în care Guvernul nu este interesat de această realitate. Cei din Partidul Social Democrat caută să ia măsuri în acest sens.

The post Vești proaste pentru românii cu centrale termice pe gaze. Toți trebuie să afle ce se întâmplă la iarnă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă