Vești proaste pentru angajații din România. Câți vor munci, chiar dacă vor ieși la pensie

1 lună in urmă 18

Vești proaste pentru angajații din România. Mulți dintre ei vor munci chiar și după ieșirea la pensie.

Angajații români vor munci și după pensie

Ieșitul la pensie pentru români nu le garantează faptul că nu vor mai munci. 8 din 10 angajați vor continua să meargă la muncă și după vârsta de pensionare, iar asta pentru că suma lunară nu le este suficient pentru un trai decent.

Potrivit unui studiu, 8 din 10 angajați români iau în calcul să muncească și după ieșirea la pensie. Peste 6 angajați români spun că nu au niciun plan ca să își mărească veniturile când se vor pensiona.

Faptul că trebuie să se bazeze exclusiv pe pensie ca să trăiască, îi determină pe mulți români să ia în considerarea rămânerea în câmpul muncii, chiar și part-time.

Un studiu realizat de platforma de recrutare online BestJos arată că 85% dintre respondenți au un salariu net lunar sub pragul de 5000 de lei, dintre care 30% câștigă sub 3000 de lei.

33% spun că ar trebui să aibă puși deoparte între cam 60.000 de euro, iar 15% declară că vor să facă economii spre suma de 100.000 de euro până la vârsta pensionării.

Mulți vor să își schimbe jobul ca să facă economii

Mulți nu își permit să pună deoparte bani pentru momentul pensionării, iar 47% consideră că ar trebui să aibă economii de până la 30.000 de euro pentru când împlinesc vârsta la care se pot pensiona.

Totuși, peste jumătate dintre repondenți ar vrea să poată economisi lunar între 250 și 500 de lei. Ca să aibă venituri mai mari din care pot economisi, mulți dintre angajați iau în calcul schimbarea locului de muncă.

Două treimi dintre respondenți și-au păstrat jobul în pandemie, însă acum, 4 din 10 oameni chestionați se gândesc să schimbe jobul sau chiar domeniul de activitate.

Oamenii vor un salariu mai mare, siguranță la locul de muncă, posibilitatea de a lucra de acasă, stabilitate și mai mult timp liber.

Sondajul a făcut făcut pe un șeantion de 920 de utilizatori de internet din România.

The post Vești proaste pentru angajații din România. Câți vor munci, chiar dacă vor ieși la pensie appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă