Vești proaste despre Daniel Popovici la JO 2020. Ce s-a întâmplat în seriile de la 50 metri liber

1 lună in urmă 18

Vești proaste despre Daniel Popovici la JO 2020. Înotătorul-minune al României a fost în atenția întregii lumi la acestă ediție a Olimpiadei. La doar 16 ani, bucureșteanul a dovedit că se poate confrunta cu cei mai tari specialiști ai probelor de liber ale înotului. A fost la un pas de medalie în cursa de 200 de metri și al 7-lea în finala celei de 100 de metri. În proba de 50 de metri liber, lucrurile n-au mai mers așa cum și-ar fi dorit David.

Vești proaste despre Daniel Popovici la JO 2020

David Popovici a devenit un star la JO 2020. Pe bună dreptate, dacă ținem cont de vârsta lui – va împlini abia 17 ani în septembrie – și de performanțe. David a fost „la o unghie”, la propriu și la figurat, de medalia de bronz în cursa de 200 m liber. El a și motivat diferența de doar două sutimi de secundă ce l-a despărțit de locul 3 prin faptul că și-a ros unghiile în seara dinaintea cursei

Mi le-am ros, mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am și reușit, nu aș putea să fiu mai fericit. Să vedem ce o să-mi reproșeze antrenorul Adrian Rădulescu. Eu nu pot decât să mă bucur pentru tot ce am făcut! O să se bucure și el, sunt sigur. Scopul meu, inițial, nu a fost să iau o medalie, ci să câștig cât de multă experiență se poate”, a spus David Popovici pentru GSP.

Ce s-a întâmplat în seriile de la 50 metri liber

David Popovici a început înotul la vârsta de 4 ani, ca tratament recomandat de un medic ortoped pentru scolioza – o deformare a coloanei vertebrale – de care suferea. La 10 ani deja bătea recorduri naționale la categorii de vîrsta chiar mai mri decât a sa. De curând la Roma, a devenit triplu campion european la juniori, stabilind și două recorduri mondiale. La Tokio s-a luptat cu „băieții mari”, inclusiv la 100 m liber, probă a cărei finală a terminat-o pe locul 7.

Vineri, David Popovici a luat startul și în seriile probei de 50 m liber, cea mai rapidă cursă din înotul mondial. El a încheiat seria sa pe locul 8. Din păcate, timpul realizat nu l-a ajutat să se califice în semifinalele probei. David a înregistrat doar al 40-lea rezultat al celor 10 serii. Mai departe au mers primii 16 înotători, după timpul realizat. Dar pentru David Popovici, competiția din Tokio a reprezentat marea rampă de lansare în lumea înotului mondial, la nivel de seniori. La Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, el va putea fi „bestia” pe care cu toții, inclusiv el, o așteaptă în bazinul de înot.

 

The post Vești proaste despre Daniel Popovici la JO 2020. Ce s-a întâmplat în seriile de la 50 metri liber appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă