Vesti proaste de la secretarul de stat Andreea Moldovan: Ne gandim ca e foarte posibil sa apara si un val trei si la noi

3 zile in urmă 14

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, afirma ca autoritatile iau in calcul posibilitatea aparitiei unui al treilea val al epidemiei in Romania, cauzat de tulpina de SARS_CoV-2 aparuta initial in Marea Britanie, care este mult mai contagioasa. Ea catalogheaza drept "incredibila" atitudinea celor care, la un an de la aparitia pandemiei, organizeaza si accepta sa participe la evenimente unde nu se respecta regulile de protectie sanitara.

Medicul Andreea Moldovan anunta ca autoritatile poarta discutii si pun la punct un plan pentru a se putea "replia foarte repede" in cazul unei cresteri a numarului de imbolnaviri cu SARS-CoV-2 in conditiile aparitiei de noi tulpini, cu o contagiozitate mai ridicata.

"Tulpina din Marea Britanie are cateva particularitati. In principal cea care vizeaza copiii, avand o rata mai mare de transmitere si de contagiozitate la aceasta grupa de persoane, deci automat deja avem un plus de grija din punctul acesta de vedere. De asemenea rapiditatea cu care ea se extinde in toate celelalte tari ar trebui sa ne dea si noua de gandit. Avem plan de rezerva pentru aceasta crestere pentru ca ne gandim ca e foarte posibil sa apara si un val trei si la noi", a declarat Andreea Moldovan duminica dupa amiaza, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii catalogheaza drept "incredibila" atitudinea persoanelor care organizeaza si accepta sa fie prezente la evenimente private cu un numar mare de participanti si unde nu se respecta regulile de prevenire a raspandirii virusului.

"Ar fi fost de asteptat ca intr-un an de zile de pandemie in care au fost multi oameni care s-au imbolnavit si din pacate sunt oameni care au murit,sa fim mai intelepti. Problema este, in egala masura, si a celor care organizeaza astfel de intalniri si petreceri dar si a celor care accepta sa participe acolo", a mai afirmat Andreea Moldovan.

Citeste si:

FOTO La ce filme se uita cuplul Ceausescu si de unde obtinea casetele videoDrama familiei japonezei Naomi Osaka, castigatoarea de la Australian OpenPovestea americanului condamnat la inchisoare pe viata la varsta de 15 ani si eliberat dupa aproape 70 de ani de detentieScandal cu interlopi la Iasi. Clanul Corduneanu, bagat in spital de romanul care a condus mafia din TorinoVIDEO Imagini terifiante cu motorul avionului de pasageri, care arde in zbor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă