Vești importante despre vaccinul pentru COVID-19 » Concluziile specialiștilor după cele mai recente teste

2 luni in urmă 12

Potrivit unor documente publicate de Administrația pentru Alimente și Medicamente, vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech oferă o protecție puternică împotriva COVID-19 în decurs de aproximativ 10 zile după administrarea primei doze.

Luna trecută, Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul are o eficiență de 95% după ce două doze sunt administrate la o distanță de 3 săptămâni. Noile analize arată însă că protecția asigurată de vaccin intervine mult mai rapid, informează New York Times

Totodată, a fost observat faptul că vaccinul a funcționat bine indiferent de rasa, masa corporală sau vârsta voluntarilor. Aceștia nu au acuzat efecte adverse grave, însă mulți au raportat că s-au confruntat cu dureri, febră și alte efecte adverse ușoare.

Vaccinul împotriva COVID-19, mai eficient după a doua doză

Deși prima doză a vaccinului oferă protecție împotriva virusului, nu este clar cât timp durează aceasta, lucru care subliniază importanța unei a doua doze. Studiile au arătat că o a doua doză a vaccinului îi oferă sistemului imunitar un impuls major pe termen lung.

Eficiența vaccinului după prima doză este de aproximativ 52%, potrivit Pfizer, în timp ce aceasta crește la aproximativ 95% după a doua doză. „Două doze de vaccin oferă protecție maximă”, a spus William C. Gruber, vicepreședintele senior al Departamentului de Cercetare și Dezvoltare Clinică a Vaccinului Pfizer.

Când ajunge vaccinul COVID-19 în România

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat în urmă cu câteva zile că este posibil ca la începutul anului 2021 să ajungă în România un milion de doze de vaccin, aceasta fiind doar prima tranșă.

CORONAVIRUS. Bilanțul zilei » 7.439 cazuri noi de coronavirus și 213 morți în ultimele 24hCTP, contrat dur la GSP Live: „Măi, omule, cum să spui așa ceva?! Bine că a intrat AUR-ul în Parlament, să-l enerveze pe mult prea înveninatul patriei!”

Liderul AUR a filmat anul trecut, în Primăria Iași, un clip electoral cu scene interzise minorilor. Cum e explicat George Simion

Libertatea

Playtech: ȘOCANT! Gigi Becali, fără nicio jenă în București. A făcut prăpăd într-o farmacie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă