Vești excelente în pandemie de COVID-19! Spania a redeschis restaurantele: „Ne întrebau în fiecare zi despre asta!” | FOTO

3 luni in urmă 1

Spania a luat iar măsuri dure în pandemie de COVID-19, dar restaurantele au fost redeschise luni, în regiunea Catalonia.

După cinci săptămâni de restricții, turiștii au putut lua iar masa în oraș, dovadă și imaginile surprinse la Barcelona, cu o zi înaintea meciului pe care Dinamo Kiev îl joacă împotriva catalanilor, în grupele Ligii Campionilor.

Așa cum se întâmplă și în România, interdicţia de deplasare pe timpul nopţii a rămas în vigoare. „Există acum un risc real ca persoanele cele mai sărace şi mai vulnerabile să fie călcate în picioare în goana după vaccinuri”, a fost avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

Spania și-a redeschis restaurantele în pandemie de coronavirus

Deși restaurantele au fost redeschise în Catalonia, proprietarii nu sunt foarte optimiști, din moment ce o parte dintre restricții au fost menținute, iar restaurantele trebuie să se închidă la ora 21:30.

„Oamenii din cartier se bucură să vadă că barurile au fost redeschise, ne întrebau în fiecare zi despre acest moment şi aşteptau cu nerăbdare ziua de luni”, a declarat Eduardo de Vincenzo, proprietarul unui restaurant.

Catalonia a depășit momentan criza majoră în pandemie de COVID-19, din moment ce această regiune din Spania are acum 390 de cazuri la 100.000 de persoane.

În schimb, în România situația rămâne una critică, iar Simona Halep s-a infectat și ea cu temutul virus.

„La început lumea nu a luat în serios această pandemie, dar în câteva săptămâni situaţia a devenit alarmantă. Acum sunt restricţii foarte mari, amenzile sunt uriaşe, iar oamenii au devenit conştienţi de ceea ce trebuie să facă şi ce nu. Spitatele nu mai fac faţă pacienţilor care sunt aduşi în număr tot mai mare. Cei de peste 80 de ani nici nu mai ajung la spitale, pentru că efectiv nu mai sunt locuri”, mărturisea Florin Ungurianu, fostul jucător al Stelei, în luna aprilie.

The post Vești excelente în pandemie de COVID-19! Spania a redeschis restaurantele: „Ne întrebau în fiecare zi despre asta!” | FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă