Vești bune pentru jucătorii lui Poli Iași. Ieșenii ar putea ajunge în scurt timp cu salariile la zi. Ce sumă va fi votată pentru Poli | EXCLUSIV

3 săptămâni in urmă 19

Membrii Comisiei pentru Tineret și Sport Iași, consilierii locali și oficialii Politehnicii caută în continuare soluții pentru a scoate clubul din impas în acest final de sezon. Dacă pe plan sportiv echipa traversează o perioadă bună, având două victorii și o remiză în ultimele trei etape, oficialii ieșeni caută să asigure în următoarea perioadă și o stabilitate financiară pentru ca jucătorii să se concentreze doar pe ceea ce au de făcut pe teren în ultimele opt meciuri din play-out.

Comisia pentru Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local Iași s-a întrunit luni într-o nouă ședință, prilej cu care noul șef al clubului numit recent de către Comitetul Director, Ion Bucu, a prezentat un raport cu datoriile totale ale echipei și cu un necesar pentru acest final de sezon.

Dacă datoriile totale se ridică la aproximativ 1,6 milioane de euro, clubul ar avea nevoie în acest moment de aproximativ 3,2 milioane de lei pentru ca jucătorii, staff-ul și angajații să încheie sezonul cu salariile la zi.

Florin Briaur, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local Iași, a declarat că membrii comisiei fac tot posibilul să salveze clubul în acest final de sezon.

„Împreună cu colegii mei din Comisia de Tineret și Sport, din cadrul Consiliului Local Iași, am avut o nouă rundă de discuții cu conducerea Politehnicii Iași, reprezentată de domnul Ion Bucu. În cadrul ședinței, am aflat că valoarea totală a datoriilor clubului de fotbal ieșean este de 8,2 milioane de lei, din care suma de 3,2 milioane de lei a fost solicitată de la Consiliul Local. În condițiile în care Poli este singura echipă din Iași care evoluează în elita sportului, cred că este de datoria noastră să susținem clubul cu această sumă până în vară, când vom putea să ne așezăm la masă, toți factorii de decizie, reprezentanții Comitetului Director, ai Consiliului Local, ai suporterilor pentru a stabili cum vom putea finanța mai departe echipa de fotbal”, a declarat Florin Briaur pentru ProSport.

Săptămână importantă pentru Poli

Potrivit reprezentanților comisiei, joi ar putea fi o zi decisivă pentru clubul de fotbal. Este ziua în care va fi supus la vot bugetul municipiului Iași, iar dacă acesta va trece în plen va fi convocată ulterior o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a fi alocată suma necesară Politehnicii. Mai este luată în calcul și varianta convocării unei ședințe pentru miercuri, pentru alocarea sumei de 390.000 de lei, iar restul până la 3,2 milioane de lei să fie propusă spre aprobare săptămâna viitoare, după votul bugetului.

Primarul Mihai Chirica și-a cerut scuze în numele lui Adrian Ambrosie

Pentru ca propunerea să treacă ar fi nevoie însă de votul consilierilor de la USR Plus și PSD, cei care au votat împotrivă ori s-au abținut în ședința extraordinară recentă, în care a fost propusă suma de 390.000 de lei pentru club.
Potrivit unor surse, consilierii PSD au anunțat că vor vota doar dacă vicepreședintele CD Adrian Ambrosie va demisiona. Și asta după ce Ambrosie i-a numit ”sabotori” pe consilierii locali după ce aceștia au votat împotriva clubului. Pentru a mai aplana disputele, primarul Mihai Chirica a intervenit în ședință și și-a cerut scuze în numele lui Ambrosie pentru jignirile aduse consilierilor.

The post Vești bune pentru jucătorii lui Poli Iași. Ieșenii ar putea ajunge în scurt timp cu salariile la zi. Ce sumă va fi votată pentru Poli | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă