Vești bune pentru Dinamo! „Câinii” pot „șterge” aproape 1,5 milioane de euro din datorii

1 lună in urmă 12

Vești bune pentru Dinamo! Datoria clubului poate scădea serios, în perioada următoare, cu aproape 1,5 milioane de euro, după cum a anunțat chiar firma care se ocupă cu procesul de insolvență al clubului.

O primă evaluare arată că suma totală a creanțelor în cazul lui Dinamo este 6,62 milioane de euro și nu de 8 milioane de euro, așa cum era anunțat oficial.

RTZ, administratorul judiciar care se ocupă cu acest proces al insolvenței, a publicat, joi, tabelul preliminar al creanțelor, iar totalul este de 32.728.594,56 lei, adică 6,62 milioane de euro.

Datoria lui Dinamo ar putea scădea substanțial

Decizia nu este una finală, iar entitățile înscrise la masa credală care nu se regăsesc pe tabelul preliminar sau se regăsesc cu sume mai mici pot fac apel. Cu toate aceste, e greu de crezut că specialiștii celor de la Dinamo nu și-au făcut bine calculele și ar exista diferențe prea mari între evaluarea prognozată și cea ce ilustrează tabelul preliminar.

Din cele 32 de milioane de lei, 5,4 milioane de lei sunt creanțe din partea litigiului nefinalizat cu Poli Timișoara. Bănățenii solicită 1,1 milioane de euro de la Dinamo, din vânzarea lui Dorin Rotariu la Club Brugge, în Belgia.

Onorarii consistente pentru Răzvan Zăvăleanu

Digisport a publicat, vineri, lista completă a onorariilor pe care le-a primit și pe care le va mai primi administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, prin societatea RTZ&Partners, în tentativa de a salva Dinamo din faliment. Sumele nu sunt deloc de neglijat, însă și efortul pare unul pe măsură:

  • 10.000 de euro lunar în perioada de observație, adică până la aprobarea planului de reorganizare. Salariul acesta ar deveni valabil imediat și ar rămâne câteva luni. Roș-albii trebuie să aibă planul aprobat de creditori și de un judecător cel mai târziu în primăvara anului viitor, altfel nu vor mai obține licență pentru prima ligă
  • 7.000 de euro lunar în primul an din perioada reorganizării, adică după ce planul va fi fost aprobat
  • 10.000 de euro lunar în al doilea an din insolvență
  • 11.500 de euro în al treilea an. Dacă reorganizarea va dura mai mult de trei ani, salariul lui Zăvăleanu va rămâne la nivelul acesta în continuare.
  • RTZ o să mai încaseze în curând 35.000 de euro pentru întocmirea planului de reorganizare. Documentul va cuprinde lista cu creditorii, cu sumele pe care le au de recuperat din club, o planificare a plăților și o strategie de reînsănătoșire a societății.
  • Onorariul de succes, adică bonusul RTZ la ieșirea din insolvență: 250.000 de euro!.

The post Vești bune pentru Dinamo! „Câinii” pot „șterge” aproape 1,5 milioane de euro din datorii appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă