Vești bune pentru angajații din România. Anunțul categoric al Ralucăi Turcan

1 lună in urmă 24

Sunt vești bune pentru toți angajații români. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a făcut un anunț oficial care îi va bucura pe români. Iată despre ce anume este vorba!

Vești bune pentru angajații din România

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a susținut o conferință de presă în care a dat vești bune pentru angajații din țara noastră. Este vorba despre salariul minim pe economie, care la ora actuală este de 2.300 de lei și pe care o consideră mult prea mică. În consecință, Raluca Turcan a anunțat în mod oficial creșterea salariului minim pe economie, spunând că cei 2.300 de lei pe care îi primesc în prezent cei din câmpul muncii sunt prea puțini.

Astfel că în numai câteva zile, potrivit ministrului Muncii, vor începe negocierile cu sindicatele și patronatele din România, în vederea creșterii salariului minim pe economie, după ce acesta a fost mărit la începutul acestui an cu 3%. Raluca Turcan a ținut să sublinieze că sindicatele și patronatele trebuie să se pregătească, de la începutul lunii viitoare, pentru demararea negocierilor privitoare la nivelul salariului minim care neapărat trebuie să crească.

”Această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil”

Raluca Turcan a declarat astfel public că suma de 2.300 de lei pe care în prezent o primește acum un angajat român este mult prea mică, în contextul în care sunt multe persoane care muncesc fără să aibă contract sau pe un contract ce nu le satisface toate drepturile.

În plus, Raluca Turcan a spus că această creștere pe care o anunță trebuie să se facă în așa fel încât firmele să nu apeleze la concendieri sau la limitarea locurilor de muncă în detrimentul creșterii venitului unui angajat.

”Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare. Deci unu: trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii.

De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă”, a spus Raluca Turcan.

Însă despre creșterea pensiilor, Raluca Turcan a preferat să nu vorbească pe această temă, cel puțin până nu se vor putea pune lucrurile și în practică.

„În materie de majorări de pensii, nu vor intra în capcana nefericită pe care a întins-o PSD în decursul timpului şi anume de a face speculaţii la televizor despre creşterea pensiilor şi practica să dea rateuri”, a mai adăugat ministrul Muncii.

The post Vești bune pentru angajații din România. Anunțul categoric al Ralucăi Turcan appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă