Vești bune pentru agricultura din România! Ministrul Petre Daea a făcut anunțul

1 săptămână in urmă 14

În doar câteva zile va fi emis actul normativ prin care agricultorii vor putea solicita împrumuturi bancare fără a plăti dobânzi şi alte comisioane. Duminică, 18 septembrie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut anunțul.

„Săptămâna viitoare voi prezenta public un act normativ extrem de important – Ordonanţa 99, care înseamnă un credit pentru toate categoriile de fermieri, atât producătorii de cereale şi producătorii de producţie primară, cât şi procesatorii, care au cale liberă spre bănci, fără a plăti comisionul de risc sau comisionul de administrare şi nici dobânzile la creditul respectiv.

Iată, iau un credit practic fără costuri. Acest lucru este extrem de important pentru a putea realiza în România fiecare dintre fermieri ceea ce îşi propune, înţelegând aici şi planul de cultură, activitatea concretă în /câmpuri/ şi în zootehnie. Sunt măsuri care mizează pe toţi producătorii, toţi fermierii, ştiindu-se necazurile prin care au trecut în perioada aceasta de secetă pedologică”, a declarat Petre Daea.

Petre Daea a făcut show

Ministrul Agriculturii Petre Daea a deschis, duminică, cea de-a XVI-a ediţie a Târgului „Toamna Buzoiană”, ocazie cu care a cumpărat produse de la aproape toţi comercianţii prezenţi în prima zi a târgului de produse agricole.

Daea a ajuns în cursul dimineţii la Buzău şi a mers direct la Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău, instituţie înfiinţată în 2019 pe finalul mandatului precedent al ministrului, unde a vrut să vadă ce s-a făcut în ultimii trei ani.

VEZI AICI FOTO și declarațiile ministrului Agriculturii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă