Vești bune! Ministrul Educației: A scăzut numărul de infectări cu COVID în rândul elevilor și angajaților din învățământ

4 săptămâni in urmă 1

Ministrul Educaţiei și Cercetării a transmis luni că, în perioada 8-15 martie, au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 181 de elevi şi preşcolari, dar şi 321 de angajaţi din învăţământ.

Situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar:

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi) Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi) Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară(1-10 martie):

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi) Număr personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi) Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209

Sorin Cîmpeanu a declarat luni că în ultimele două săptămâni din luna martie, în școli avem o situație care ne arată că numărul de infectări atât în cadrul elevilor cât și în rândul cadrelor didactice este mai mic decât în perioada precedentă.

„Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație”, a mai transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Îndemn la pudenţă şi la calm. Îndemn la respectarea tuturor regulilor ca să nu ajungem la 6 la mie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Bilanţ vaccinare 15 martie 2021. Aproape 50.000 de noi persoane vaccinate, în total sunt peste 7.300 de reacţii adverse, cele mai multe la dozele Pfizer

Anthony Fauci face un anunţ uriaş, care rescrie regulile din pandemie. „Un metru între oameni poate fi considerat o distanţă acceptabilă”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă